Sepur Sancaka

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Sancaka yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Surabaya Gubeng-Yogyakarta lan sewalike. Sepur iki diresmiake tanggal 21 Mei 1997.

Sepur Sancaka
Sepur Sancaka reguler.jpg
Sepur Sancaka budhal saking Setatsiyun Sala Balapan
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.000 panumpang per dina
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Gubeng-Yogyakarta, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan308 km
Waktu parjalanan4 jam
Frekuensi perjalanan harianLoro perjalanan mangkat mulih sedina
Nomor sepur175-176 (reguler)
177F-178F (fakultatif)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi premium (reguler)
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep wingking (ekonomi premium)
    kursi bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA175-176 (reguler)
177F-178F (fakultatif)
Peta rute
Cithakan:SGU-BD

Wiwit 10 Februari 2021, sepur sing nempuh jarak adohe 311 kilometer dalam waktu 4 jam iki mung mandheg ning Mojokerto, Jombang, Nganjuk, Madiun, lan Solo Balapan.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Surabaya GubengYogyakarta mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dahar (M1) 1 2 3 4 5
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp80.000,00–Rp190.000,00 kanggo kelas ekonomi premium lan Rp145.000,00–Rp290.000,00 kanggo kelas eksekutif gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Sancaka per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 175 Sancaka
(Surabaya Gubeng–Yogyakarta)
Sepur 176 Sancaka
(Yogyakarta–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 09.00 Yogyakarta - 19.00
Mojokerto 09.33 09.35 Solo Balapan 19.42 19.45
Jombang 09.53 09.55 Madiun 20.53 20.57
Nganjuk 10.23 10.25 Nganjuk 21.31 21.33
Madiun 10.59 11.04 Jombang 22.01 22.03
Solo Balapan 12.12 12.15 Mojokerto 22.23 22.25
Yogyakarta 13.00 - Surabaya Gubeng 23.00 -


Jadwal lakuning sepur Sancaka Fakultatif*) per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Catetan:

  • Sepur fakultatif beroperasi pas jaman ba'dan, natal-taun anyar, utawa kadang kala ning pungkasaning minggu tertentu
Sepur 177F Sancaka Fakultatif
(Surabaya Gubeng–Yogyakarta)
Sepur 178F Sancaka Fakultatif
(Yogyakarta–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 17.55 Yogyakarta - 06.45
Tarik 18.22 18.28 Solo Balapan 07.27 07.30
Mojokerto 18.36 18.38 Madiun 08.39 08.43
Jombang 18.56 18.58 Nganjuk 09.17 09.19
Nganjuk 19.27 19.29 Jombang 09.47 09.49
Madiun 20.04 20.09 Mojokerto 10.09 10.11
Solo Balapan 21.19 21.22 Surabaya Gubeng 10.45 -
Yogyakarta 22.05 -