Menyang kontèn

Sepur Brawijaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Sepur Brawijaya
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina800-1.000 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan890 km
Waktu parjalanan13 jam 06 menit (ML-GMR)
13 jam 20 menit (GMR-ML)
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur73-74 (Règulér)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif
Susunan tampat duduk50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
kursi saged direbahaké lan diputer
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA73-74

Sepur Brawijaya inggih punika sepur klas eksekutif kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Jakarta Gambir-Malang liwat Semarang Tawang tindak lan kondur. Sepur iki mulai beroperasi tanggal 10 Maret 2021.

Data teknis[besut | besut sumber]

Sepur Brawijaya nggunakake sarana wolu sepur eksekutif sing total kapasitase 400 panumpang.

Rute GambirMalang liwat Semarang-Kadhiri mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 5 Sepur dahar (M1) 6 7 8 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan: Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah, kadang-kadang nggawa sepur bagasi

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Brawijaya per 10 Maret 2021 (berdasarkan Gapeka 2021).

Sepur 73 Brawijaya
(Malang–Gambir)
Sepur 74 Brawijaya
(Gambir–Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 16.00 Gambir - 15.40
Malang Kotalama 16.05 16.07 Cirebon 18.28 18.33
Kepanjen 16.25 16.27 Tegal 19.29 19.32
Wlingi 17.06 17.08 Pekalongan 20.15 20.18
Blitar 17.29 17.32 Semarang Tawang 21.27 21.32
Tulungagung 17.57 17.59 Solo Jebres 23.52 23.57
Kediri 18.22 18.25 Madiun 01.06 01.11
Kertosono 18.49 18.52 Nganjuk 01.46 01.48
Nganjuk 19.10 19.12 Kertosono 02.07 02.10
Madiun 19.47 19.52 Kediri 02.33 02.36
Solo Jebres 21.01 21.06 Tulungagung 02.59 03.01
Semarang Tawang 23.08 23.13 Blitar 03.26 03.29
Pekalongan 00.22 00.25 Wlingi 03.51 03.53
Tegal 01.10 01.13 Kepanjen 04.32 04.34
Cirebon 02.26 02.28 Malang Kotalama 04.53 04.55
Jatinegara 04.49 04.51 Malang 05.00 -
Gambir 05.06 -