Setatsiyun Wlingi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Stasiun Wlingi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WG.png
  • Singkatan: WG
  • Nomor: 5023
Stasiun Wlingi 2020.jpg
Bangunan utama Stasiun Wlingi, 2020
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènBlitar
KecamatanWlingi
KelurahanBeru
AlamatJalan Stasiun Wlingi
Koordinat8°05′18″S 112°19′12″E / 8.0883317°S 112.32004°E / -8.0883317; 112.32004Koordhinat: 8°05′18″S 112°19′12″E / 8.0883317°S 112.32004°E / -8.0883317; 112.32004
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VIII Surabaya
Kelas setasiunII[1]
PunggelanWG
Nomer setasiun5023
Dhuwuring stasiun+274 m
Kilometerkm 103+669 lintas Bangil-Blitar-Kertosono
LayananGajayana (reguler & tambahan), Brawijaya, Malabar, Kertanegara, Malioboro Ekspres, Majapahit, Matarmaja (reguler & tambahan), Penataran, lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (satu peron sisi dan dua peron pulau yang sama-sama rendah)
30px Fasilitas parkir:
Ya
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Wlingi (WG) yaiku setatsiyun sepur Kelas II sing dununge ing Beru, Wlingi, Blitar ; ing dhuwur +274 meter. Setatsiyun iki minangka setatsiyun paling kulon ing Daerah Operasi VIII Surabaya nyebrang Bangil-Kertosono, uga setatsiyun sepur paling gedhe ing Kabupaten Blitar .

Setatsiyun iki duwe patang jalur sepur kanthi garis 2 minangka garis lurus lan garis 3 sing asring digunakake kanggo keberangkatan lan kedatangan kereta kanthi seri dawa. Saiki, kabeh sepur penumpang biasa nyebrang jalur Malang - Blitar biasane mandheg ing setatsiyun iki.

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Iki jadwal sepur ing Setatsiyun Wlingi wiwit 1 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Ancas Kelas Teka Budhal
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 01.00 01.04
170 Kertanegara Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 01.53 01.56
74 Brawijaya Eksekutif 03.51 03.53
120 Malabar Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 05.25 05.28
72 Gajayana Eksekutif & Luxury 06.10 06.12
169 Kertanegara Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 09.29 09.37
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 09.35 09.39
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Ekonomi 10.56 10.59
172F Malioboro Ekspres Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 13.54 13.57
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 15.31 15.33
73 Brawijaya Jakarta Gambir (GMR) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Eksekutif 17.06 17.08
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 18.19 18.23
251 Majapahit Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Solo Jebres (SK)-Semarang Tawang (SMT) Ekonomi Plus 19.39 19.42
171F Malioboro Ekspres Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 21.14 21.17
  • Sepur Tambahan
No. Sepur Sepur Ancas Kelas Teka Budhal
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) Eksekutif 13.05 13.07
7005A Jakarta Gambir (GMR) 18.52 18.54

Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (21 Januari 2020). "Selayang Pandang Daerah Operasi 8 Surabaya" (PDF). e-PPID PT. Kereta Api Indonesia. Dibukak ing 5 Oktober 2020.