Sepur Malabar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Malabar
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.760 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananMalang-Bandung, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan784 km
Waktu parjalanan16 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif, bisnis, lan ekonomi
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 64 kursi disusun 2-2 (bisnis)
    arah kursi isoh diatur
  • 80 kursi disusun 3-2 (ekonomi)
    kursi saling adep-adepan ning arah kiwa lan adep-adepan arah tengen lan bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo kelas eksekutif)
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA119-120

Sepur Malabar inggih punika layanan sepur klas eksekutif, bisnis, lan ekonomi kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 8 Surabaya dinggo nglayani lintas Malang-Bandung liwat Yogyakarta-Tasikmalaya tindak lan kondur. Sepur Malabar yaiku sepur penumpang pertama lan siji-sijine sing nduwe kabeh layanan kelas saben sak rangkaian sepur.

Jeneng "Malabar" dijupuk seka salah sawijineng jeneng gunung berapi di Malabar, Jawa Kulon, Gunung Malabar, sing letake ning bagian kidul Kabupaten Bandung sing titik dhuwurre 2.343 meter ning dhuwur permukaan segara. Sepur niki diresmiake tanggal 30 April 2010.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute MalangBandung (liwat BlitarYogyakartaTasikmalaya) pp
Lokomotif CC 206
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur bagasi (B) 1 2 1 2 Sepur dahar (M1) 1 2 3 4 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas bisnis (K2) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan :
  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp375.000,00–Rp600.000,00 dinggo kelas eksekutif, Rp300.000,00–Rp500.000,00 dinggo kelas bisnis, lan Rp225.000,00–Rp340.000,00 dinggo kelas ekonomi, tergantung jarak sing tempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional sing isoh dipesan sakderenge dina kamangkatan.

Jadwal lelampahan[besut | besut sumber]

Jadwal lelampahan sepur Malabar per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 119 Malabar
(Malang – Bandung)
Sepur 120 Malabar
(Bandung – Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 17.10 Bandung - 17.00
Malang Kotalama 17.15 17.18 Kiaracondong 17.10 17.12
Kepanjen 17.36 17.39 Cimekar 17.22 17.30
Wlingi 18.19 18.23 Leles 18.15 18.21
Blitar 18.45 18.48 Cipeundeuy 19.06 19.16
Tulungagung 19.14 19.16 Tasikmalaya 20.01 20.04
Kediri 19.41 19.45 Ciamis 20.24 20.26
Kertosono 20.09 20.12 Banjar 20.26 20.55
Nganjuk 20.31 20.33 Sidareja 21.24 21.26
Madiun 21.09 21.17 Gandrungmangun 21.35 21.37
Ngawi 21.39 21.41 Maos 22.08 22.14
Solo Balapan 22.33 22.37 Kroya 22.26 22.39
Yogyakarta 23.23 23.38 Gombong 22.53 22.55
Kutoarjo 00.18 00.23 Kebumen 23.12 23.14
Kutowinangun 00.38 00.40 Kutoarjo 23.37 23.40
Kebumen 00.50 00.53 Yogyakarta 00.29 00.34
Gombong 01.10 01.12 Solo Balapan 01.18 01.21
Kroya 01.36 01.44 Ngawi 02.13 02.15
Maos 01.57 02.00 Madiun 02.37 02.42
Gandrungmangun 02.32 02.34 Nganjuk 03.18 03.20
Sidareja 02.43 02.45 Kertosono 03.39 03.42
Banjar 03.13 03.18 Kediri 04.06 04.09
Ciamis 03.43 03.45 Tulungagung 04.32 04.34
Tasikmalaya 04.10 04.13 Blitar 05.00 05.03
Cipeundeuy 05.02 05.12 Wlingi 05.25 05.28
Kiaracondong 06.44 06.46 Kepanjen 06.08 06.11
Bandung 06.56 - Malang Kotalama 06.30 06.33
Malang 06.38 -