Setatsiyun Kroya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Kroya (KYA) yaiku setatsiyun sepur kelas B sing letake ing Bajing, Kroya, Cilacap. Setatsiyun sing ana ning kadhuwuran +11 m iki klebu ning Daerah Operasi V Purwakerta lan marupakan setatsiyun sing lokasine paling wetan ning Kabupaten Cilacap.


Stasiun Kroya

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun KYA.png
  • Singkatan: KYA
  • Nomor: 2018
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènCilacap
KecamatanKroya
KelurahanBajing
AlamatDl. Stasiun Kroya
Sujarah
Bukak28 Juli 1887
Jeneng saderengeStasiun Kroja
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiun[1]
PunggelanKYA
Nomer setasiun2018
Dhuwuring stasiun+11 m
Kilometer
LayananAmeh kabeh lakuning sepur panumpang tumuju Jakarta, Bandung, Cilacap, lan Purwokerto, utawa kosok balene mesti mandheg ing setatsiyun iki, kacuali Sepur Argo Lawu lan Sepur Argo Dwipangga lelampahan reguler.
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur9
  • jalur 2: sepur lurus saking lan menyang ke arah Bandung utawa Cilacap
  • jalur 4: sepur lurus saking arah Purwakerta-Cirebon
  • jalur 5: sepur lurus ke arah Purwokerto-Cirebon
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing cendhak lan telu peron pulo sing dhuwur).
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun sing dununge ana ing rute kidul Pulo Jawa, dadi titik pertemuan antarane jalur sepur saka arah Bandung-Tasikmalaya lan jalur kereta api Cirebon-Purwokerto. Iki nggawe setatsiyun iki minangka setatsiyun sing paling dhuwur lalu lintas sepure ing Daop V uga sing paling rame ing Kabupaten Cilacap, lan kanggo nampung, setatsiyun kasebut digawe udakara 900 m.

Saiki, rute ing setatsiyun iki menyang Cirebon lan Kutoarjo wis ana ing jalur dobel. Kanthi jalur dobel iki, rute saka Jakarta menyang Kroya liwat Purwokerto-Cirebon lan kosok baline bisa digayuh mung 5,5-6 jam. Mboko sithik trek dobel bakal nyambung menyang Surabaya liwat Kertosono-Mojokerto.

Minangka setatsiyun gedhe, ameh kabeh lelampahan sepur panumpang menyang Jakarta, Bandung lan Cilacap lan kosok baline mandheg ing setatsiyun iki. Sepur sing liwat langsung (ora mandheg) ing setatsiyun iki yaiku Sepur Argo Lawu lan Sepur Argo Dwipangga.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Jaka Tingkir, menyang Jakarta lan menyang Solo

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS (over-night service), tumuju:

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ning Setatsiyun Kroya per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
258 Jaka Tingkir Solo Purwosari (PWS) Ekonomi Plus 00.04 00.07
158 Lodaya Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.09 00.16
101 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 00.13 00.17
291 Bengawan Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 00.32 00.35
156 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) Eksekutif & Ekonomi Premium 00.39 00.41
79 Turangga Bandung (BD) Eksekutif 00.45 00.50
142 Senja Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 01.03 01.05
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) 01.21 01.24
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 01.36 01.44
132 Mutiara Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Premium 01.42 01.50
84 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 02.26 02.28
131 Mutiara Selatan Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 02.35
136 Mataram Solo Balapan (SLO) 03.05 03.09
312 Kutojaya Selatan Kutoarjo (KTA) Ekonomi 03.42 03.56
86/87 Purwojaya Cilacap (CP) Eksekutif 03.58 04.20
138F Bogowonto Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 03.59 04.01
294 Progo Ekonomi 04.44 04.46
284 Kahuripan Blitar (BL) 04.57 05.00
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 05.56 05.59
306/307 Serayu Purwokerto (PWT) Ekonomi 06.10 06.30
304/301 Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Bandung Kiaracondong (KAC) 07.13 07.31
153 Sawunggalih Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 08.25 08.28
112/113 Ranggajati Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Eksekutif & Bisnis 09.02 09.04
143F Fajar Utama YK Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Premium 09.09 09.12
195/196/197F Joglosemarkerto* Tegal (TG) bersambung Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 09.34 09.37
257 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 10.04 10.07
159F Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 10.28 10.36
81 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 10.42 10.45
260F Kutojaya Utara Kutoarjo (KTA) Ekonomi Premium 11.04 11.06
311 Kutojaya Selatan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 11.34 11.37
134 Fajar Utama Solo Solo Balapan (SLO) Eksekutif & Ekonomi Premium 11.36 11.39
121 Bangunkarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 11.45 11.48
135 Mataram Eksekutif & Ekonomi Premium 11.59 12.05
160F Lodaya Solo Balapan (SLO) 12.04 12.07
137F Bogowonto Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 12.15 12.20
292 Bengawan Solo Purwosari (PWS) Ekonomi 12.33 12.35
6 Argo Wilis Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 12.46 12.51
5 Bandung (BD) 12.54 12.59
144F Fajar Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 12.57 13.01
154 Sawunggalih Kutoarjo (KTA) 13.11 13.13
140 Gajahwong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 13.40 13.42
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 13.51 13.54
189/190/191 Joglosemarkerto* Solo Balapan (SLO) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.22 14.24
82 Taksaka Yogyakarta (YK) Eksekutif & Luxury 14.47 14.49
88/85 Purwojaya Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 15.12 15.30
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 15.42 15.45
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 15.52 15.57
114/111 Ranggajati Cirebon (CN) Eksekutif & Bisnis 16.32 16.38
169 Kertanegara Purwokerto (PWT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 16.49 16.52
308/305 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 16.56 17.17
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.14 17.16
122 Bangunkarta Jombang (JG) 17.34 17.37
293 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 17.36 17.39
259F Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Premium 18.37 18.40
170 Kertanegara Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 18.45 18.48
250/247 Logawa Purwokerto (PWT) Bisnis & Ekonomi 19.02 19.05
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 19.22 19.25
302/303 Serayu Purwokerto (PWT) Ekonomi 19.24 19.45
139 Gajahwong Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 19.55 20.00
155 Sawunggalih Eksekutif & Ekonomi Premium 20.26 20.29
141 Senja Utama YK 20.56 21.03
133 Senja Utama Solo 21.15 21.18
253 Jayakarta Ekonomi Premium 21.26 21.31
157 Lodaya Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 21.58 22.01
71 Gajayana Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 22.09 22.12
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 22.26 22.29
76 Bima Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif 22.30 22.32
80 Turangga 22.55 23.00
83 Taksaka Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 22.58 23.02
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 23.10 23.13
75 Bima Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 23.19 23.23
72 Gajayana Malang (ML) Eksekutif & Luxury 23.37 23.39
102 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 23.57 23.59
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 23.59 00.11

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  • Sepur Tambahan (beroperasi pas ba'dan lan natal-taun anyar; kadang kala pas dina prei nasional utawa dina pungkasaning minggu tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
59F Argo Dwipangga Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 00.58 01.01
7005B Gajayana Tambahan 02.08 02.10
58F Argo Lawu Fakultatif Solo Balapan (SLO) 04.28 04.30
7006A Gajayana Tambahan Malang (ML) 05.19 05.24
7026B Taksaka Tambahan Yogyakarta (YK) 05.42 05.45
57F Argo Lawu Fakultatif Jakarta Gambir (GMR) 12.43 12.49
7025A Taksaka Tambahan 13.59 14.02
7038A Pasundan Tambahan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 14.56 14.59
7037A Bandung Kiaracondong (KAC) 15.01 15.16
60F Argo Dwipangga Fakultatif Solo Balapan (SLO) Eksekutif 15.46 15.48
7012A Taksaka Tambahan Yogyakarta (YK) 16.19 16.23

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Stasiun sadurungé:
Terminus
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Kemrajen
Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Randegan
Stasiun sabanjuré:
Terminus
Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Sikampuh
Stasiun sabanjuré:
Terminus
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.