Sepur Argo Dwipangga

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Argo Dwipangga
Kereta api Argo Dwipangga.jpg
Sepur Argo Dwipangga teka ning tujuan akhir yaiku Setatsiyun Sala Balapan
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VI Yogyakarta
PandahuluDwipangga
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina800 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSala Balapan-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan571 km
Waktu parjalanan±8 jam 30 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur9-10 (Règulér)
59F-60F (Fakultatif)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi saged diputer lan direbahaké tekan 180°
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat lan pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA9-10 (reguler) lan 59F-60F (fakultatif)
Peta rute
Sala Balapan–Yogyakarta–Gambir
Kanggé sepur Argo Lawu, Argo Dwipangga, lan Taksaka,
ing parjalanan règulèr utawi fakultatif/tambahan
mny. Surabaya
mny. Gundih, Semarang
Sala Balapan
mny. Wanagiri
Klaten
Jawa Tengah
D.I. Yogyakarta
Kretek Kali Opak
Yogyakarta
Kretek Kali Progo
D.I. Yogyakarta
Jawa Tengah
mny. Purworejo
Kuthaarja
Kebumen
Sruweng
Terowongan Ijo
Kroya
mny. Cilacap, Bandung
Terowongan Kebasen
Kretek Kali Serayu
Terowongan Notog
Purwakerta
Kretek Sakalimolas
mny. Tegal
Cipamali
Jawa Tengah
Jawa Kulon
mny. Semarang
Cirebon
mny. Bandung
Kretek Kali Citarum
Bekasi KRL Icon Blue.svg
Jawa Kulon
DKI Jakarta
Jatinegara KRL Icon Blue.svg KRL Icon Yellow.svg Roundeltjk5.png Roundeltjk10.png Roundetjk11.png
mny. Pasar Senèn
mny. Bogor lan Sukabumi
mny. Tanah Abang lan Merak
Gambir Roundeltjk2.png
mny. Jakarta Kota
Katrangan:
  • Taksaka terminus ing Setatsiyun Yogyakarta
  • Taksaka uga mandheg ing setatsiyun kang tandhanipun bolong
  • KA Argo Lawu Fakultatif, KA Argo Dwipangga Fakultatif, lan KA 96F (Taksaka Fakultatif) mboten mandheg ing Kutoarjo
  • KA 86 (Taksaka Bengi), KA 95F & 96F (Taksaka Fakultatif) mboten mandheg ing Kebumen
  • KA 86 (Taksaka Bengi) mboten mandheg ing Kroya
  • Mung KA 85 (Taksaka Bengi) sing mandheg ing Bekasi
  • Mung KA 96F (Taksaka Fakultatif) sing mandheg ing Sruweng

Sepur Argo Dwipangga inggih punika sepur kelas eksekutif lan luxury kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) Daerah Operasi VI Yogyakarta ing Tanah Jawi kanthi jurusan Jakarta Gambir-Sala Balapan tindak lan kondur.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Sala BalapanGambir pp.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dahar (M1) 5 6 7 8 9 1
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas Luxury (K1)
Catetan: Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jadwal perjalanan[besut | besut sumber]

Berikut niki jadwal perjalanan sepur Argo Dwipangga per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 9 Argo Dwipangga
(Solo Balapan – Gambir)
KA 10 Argo Dwipangga
(Gambir – Solo Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sala Balapan - 19.55 Gambir - 08.30
Klaten 20.19 20.21 Cirebon 11.18 11.23
Yogyakarta 20.42 20.47 Purwakerta 13.36 13.41
Purwakerta 22.53 22.58 Yogyakarta 15.44 15.49
Cirebon 00.59 01.04 Klaten 16.10 16.12
Jatinegara 03.38 03.40 Sala Balapan 16.37 -
Gambir 03.55 -

Jadwal perjalanan sepur Argo Dwipangga Fakultatif*) per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021). *) Sepur fakultatif beroperasi pas jaman lebaran, natal-tahun baru, kadang kadang pas akhir pekan tertentu

KA 59F Argo Dwipangga Fakultatif
(Solo Balapan – Gambir)
KA 60F Argo Dwipangga Fakultatif
(Gambir – Solo Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sala Balapan - 22.10 Gambir - 09.50
Klaten 22.35 22.37 Cirebon 12.54 13.02
Yogyakarta 23.00 23.04 Purwakerta 14.56 15.04
Kebumen 00.16 00.18 Kroya 15.29 15.32
Kroya 00.58 01.01 Kuthaarja 16.32 16.35
Purwakerta 01.26 01.32 Yogyakarta 17.25 17.33
Cirebon 03.24 03.30 Klaten 17.58 18.01
Jatinegara 06.10 06.12 Sala Balapan 18.27 -
Gambir 06.28 -