Kali Opak

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Opak iku kali kang mili ing Kabupatèn Bantul, Laladan Istimewa Yogyakarta. Kali iki dawané watara 19 kilomèter lan muarané ana ing Samudra Hindia. Wektu ana lindhu kang kadadéan ing wewengkon Yogyakarta 27 Mèi 2006, pihak Badan Survei Géologi Amérikah Sarékat (USGS) mratélakaké yèn punjer lidhu (episentrum) dumunung ana ing kawasan pasisir Samas utawa persisé ing muara Kali Opak, ya iku ing koordinat 8,007 drajat Lintang Selatan, 110,286 drajat Bujur Timur. Nganti saiki wlahar saka jeblugan Gunung Merapi durung tau mlebu Kali Opak [1], nanging wiwit diantisipasi déning pamaréntah kanggo ngadhepi jeblugan ing mangsa ngarep, kudu wiwit diwangun dam-dam kanggo nahan banjir wlahar.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Suara Merdeka, Ancaman Merapi Belum Habis, Antisipasi Wwlahar Dingin, Dibangun 11 Dam

Pranala njaba[besut | besut sumber]