Kabupatèn Bantul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bantul
Lambang Bantul.jpg
Lambang Bantul
Sesanti: "Praja Taman Sari"
Péta Bantul ing DI Yogyakarta
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Bantul
Bupati: Hj. Sri Surya Widati Idham Samawi
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

506,86 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 815.811 (2003)
+/- 1.610 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protèstan, Katulik, Hindhu lan Buda
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Bantul iku kabupatèn ing provinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, pernahé ing sisih kidul provinsi DIY, kutha Bantul iku kutha krajan kabupatèné, kutha-kutha liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

Géografi[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bantul ketata saking 17 kacamatan, 75 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Bantul ya iku:

Uga delengen[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Daerah Istimewa Yogyakarta