Kabupatèn Bantul

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa
Kabupatèn Bantul
Lambang Bantul.jpg
Lambang Bantul
Motto: "Praja Taman Sari"
Péta Bantul ing DI Yogyakarta
Dina Dadi: ...
Kutha krajan: Bantul
Bupati: Hj. Sri Surya Widati Idham Samawi
Wakil Bupati:
Jembar
 - Total:

506,86 km²
Kacamatan
 - Cacahe:

17 Kacamatan
Padunung
 - Total:
 - Kapadhetan:

+/- 815.811 (2003)
+/- 1.610 jiwa / km²
Suku Bangsa: wong Jawa
Agama: Kajawèn, Islam, Protestan, Katolik, Hindu lan Buddha
Basa: Basa Jawa lan Basa Indonésia

Kabupatèn Bantul iku kabupatèn ing propinsi Daerah Istimewa Yogyakarta, lokasine ing sisi kidul propinsi DIY, kutha Bantul iku kutha krajan kabupatèné, kota-kota liyané :, lan liya-liyané. Jembar wewengkon Kabupatèn iki ± -- utawa hèktar.

Geografis[besut | besut sumber]

Pamaréntahan[besut | besut sumber]

Kabupatèn Bantul ketata saking 17 kacamatan, 75 désa lan kalurahan. Kacamatan-Kacamatan ing Kabupatèn Bantul ya iku:

Mangga Kapurih Ugi Mriksani[besut | besut sumber]

Pranala Jaba[besut | besut sumber]

Daerah Istimewa Yogyakarta