Pratélan provinsi ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Indonésia saiki ketata saking 33 provinsi sing racaké kasil pemekaran-pemekaran saking provinsi induk. Awale ing Indonésia ana 8 provinsi ya iku: provinsi Sumatra, Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jawa Wétan, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara utawa Sunda Cilik lan Provinsi Maluku.
Taun 1976 wewengkon Timor Wétan gabung dadi salah siji provinsi ning akhire misah dadi nagara mahardhika taun 1999.

Pratélan Provinsi[besut | besut sumber]

  1. Bali
  2. Bengkulu
  3. Banten
  4. Daerah Istimewa Yogyakarta
  5. Daerah Khusus Ibukota Jakarta
  6. Gorontalo
  7. Jambi
  8. Jawa Kulon
  9. Jawa Tengah
  10. Jawa Wétan
  11. Kalimantan Lor
  12. Kalimantan Kulon
  13. Kalimantan Tengah
  14. Kalimantan Wétan
  15. Kalimantan Kidul
  16. Kapuloan Bangka-Belitung
  17. Lampung
  18. Maluku
  19. Maluku Lor
  20. Nanggroe Acèh Darussalam
  21. Nusa Tenggara Kulon
  22. Nusa Tenggara Wétan
  23. Papua
  24. Papua Kulon
  25. Riau
  26. Kapuloan Riau
  27. Sulawesi Kulon
  28. Sulawesi Tengah
  29. Sulawesi Kidul-Wétan
  30. Sulawesi Kidul
  31. Sulawesi Lor
  32. Sumatra Kulon
  33. Sumatra Kidul
  34. Sumatra Lor

Uga delengen[besut | besut sumber]