Pratélaning propinsi ing Indonésia

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna bébas abasa Jawa

Indonésia saiki ketata saking 33 propinsi sing umume kasil pemekaran-pemekaran saking propinsi induk. Awale ing Indonésia ana 8 propinsi ya iku: propinsi Sumatra, Jawa Kulon, Jawa Tengah, Jawa Wétan, Kalimantan, Sulawesi, Nusa Tenggara utawa Sunda Cilik lan Propinsi Maluku.
Taun 1976 wewengkon Timor Wétan gabung dadi salahsiji propinsi ning akhire misah dadi nagara mahardhika taun 1999.

Dhaptar Propinsi[besut | besut sumber]

  1. Bali
  2. Bengkulu
  3. Banten
  4. Daerah Istimewa Yogyakarta
  5. Daerah Khusus Ibukota Jakarta
  6. Gorontalo
  7. Jambi
  8. Jawa Kulon
  9. Jawa Tengah
  10. Jawa Wétan
  11. Kalimantan Lor
  12. Kalimantan Kulon
  13. Kalimantan Tengah
  14. Kalimantan Wétan
  15. Kalimantan Kidul
  16. Kapuloan Bangka-Belitung
  17. Lampung
  18. Maluku
  19. Maluku Lor
  20. Nanggroe Aceh Darussalam
  21. Nusa Tenggara Kulon
  22. Nusa Tenggara Wétan
  23. Papua
  24. Papua Kulon
  25. Riau
  26. Kapuloan Riau
  27. Sulawesi Kulon
  28. Sulawesi Tengah
  29. Sulawesi Kidul-Wétan
  30. Sulawesi Kidul
  31. Sulawesi Lor
  32. Sumatra Kulon
  33. Sumatra Kidul
  34. Sumatra Lor

Uga Pirsani[besut | besut sumber]