Setatsiyun Bogor

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Bogor (BOO) - ing jaman kolonial Belanda sing jenenge Station Buitenzorg - (Skrip Sunda: ᮞ᮪ᮒᮞᮤᮇᮔ᮪ ᮘᮧᮌᮧᮁ, Stasiun Bogor) yaiku kelas stasiun Sepur gedhe sing ana ing Cibogor, Bogor Tengah, Bogor. Stasiun sing dumunung ing dhuwur +246 meter klebu ing Area Operasi Jakarta I. Stasiun sing dibangun ing taun 1881, dadi terminal kanggo layanan KRL Commuter Line sing nglayani wilayah Jabodetabek, yaiku Setatsiyun Jakarta Kota, Setatsiyun Angke, Setatsiyun Kampung Bandan, lan Setatsiyun Jatinegara.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Cithakan:Adjacent stations Cithakan:Stasiun KCI Cithakan:Stasiun kereta api di Indonesia

Koordhinat: 6°35′39″S 106°47′27″E / 6.5942707°S 106.7908108°E / -6.5942707; 106.7908108