Setatsiyun Jakarta Kota

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Pintu masuk Stasiun Jakarta Kota

Koordhinat: 6°08′15″S 106°48′53″E / 6.137579°S 106.814634°E / -6.137579; 106.814634 Setatsiyun Jakarta Kota (JAKK), dikenal uga kanthi jeneng Setatsiyun Beos iku stasiun sepur kelas gedhe tipe A, sing umuré tuwa lan dunungé ing Kalurahan Pinangsia, Kota Tua Jakarta lan dikukuhaké déning pamaréntah Kota minangka cagar budaya. Setatsiyun iki wujud siji saka setatsiyun ing Indonésia sing tipené terminus (sing ora duwè jalur saterusé).


Stasiun Jakarta Kota

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun JAKK.png
  • Singkatan: JAKK
Letak
Dhaérah KhususJakarta
Kutha AdministrasiJakarta Kulon
KecamatanTaman Sari
KelurahanPinangsari
AlamatDl. Stasiun Kota no.1
Sujarah
Bukak8 Oktober 1929
Jeneng saderengeStasiun Batavia-Benedenstad, Djakarta
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhe tipe A[1]
PunggelanJAKK
Dhuwuring stasiun+4 m
Kilometerkm 0+000 lintas Jakarta Kota–:
LayananKutojaya Utara, Menoreh, & KRL Commuter Line
LoketGur nglayani kertu multi-trip lan kertu elektronik saking perbankan sing beredar sing kerjasama karo KAI Commuter lan aplikasi LinkAja (Sepur Commuter Indonesia)
Sistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur11:
  • jalur 4: sepur lurus arah Jatinegara-Pasar Senen-Kampung Bandan Ngisor
  • jalur 5: sepur lurus arah Kampung Bandan Ngisor-Pasar Senen-Jatinegara
  • jalur 8: sepur lurus arah Tanjung Priok liwat Kampung Bandan Dhuwur
  • jalur 9: sepur lurus arah Tanjung Priok liwat Kampung Bandan Dhuwur
  • jalur 10: sepur lurus saking lan ning depo sepur
  • jalur 11: sepur lurus arah Manggarai-Gambir
  • jalur 12: sepur lurus arah Gambir-Manggarai
Kathahing peronenem peron teluk karo loro peron sisi lan lima peron pulo
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Jayakarta
mny. KPB Ngisor
mny. dipo karèta
mny. KPB Ndhuwur


Layanan sepur[besut | besut sumber]

Wiwit udakara 2013-2014 kabeh sepur penumpang jarak tebih lan menengah sing mbiyen nduwe terminus ning Setatsiyun Jakarta Kota dialihake ning Setatsiyun Pasar Senen, antarane KA Gumarang, KA Gaya Baru Malam Selatan, KA Tegal Arum (saiki wis ora beroperasi maneh), lan KA Serayu. Pemindahan uga ditindhakake ning Gambir dinggo Argo Parahyangan lan Gajayana. Wiwit tanggal 9 Februari 2017 kabeh lelampahan KA lokal Daop I bagian wetan (KA Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta lan KA Jatiluhur/Lokal Cikampek) dipindahake ning Setatsiyun Tanjung Priuk.

Wiwit tanggal 29 Mei 2019, telu lelampahan sepur jarak tebih lann menengah kelas ekonomi sing awale berakhir ning Setatsiyun Pasar Senen, saiki dipindahake ning Setatsiyun Jakarta Kota. Kanthi lumakune Gapeka 2021 tanggal 10 Februari 2021, banjur setatsiyun terminus Jayakarta dibalikake maneh ning Setatsiyun Pasar Senen kanggo memudahake pelayanan penumpang sepur rangkaian dawa.

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kutojaya Lor, saking lan menyang Kuthaarja

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Menoreh, saking lan menyang Semarang

KRL Commuter Line[besut | besut sumber]

Central Line

  • (Depok branch), saking lan menyang Depok
  • (Bogor branch), saking lan menyang Bogor

Cikarang Line

Tanjung Priok Line

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur sing mandheg ing Setatsiyun Jakarta Kota per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
259F Kutojaya Utara Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Premium 01.01 -
260F Kutoarjo (KTA) - 05.45
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Plus 15.15 -
264 Semarang Tawang (SMT) - 18.55

Gladri[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur KA Jakarta Kota-Kampung Bandan Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Kampung Bandan
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur KA Jakarta Kota-Manggarai Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Jayakarta
Setatsiyun sadurungé:
---
Jalur KA Jakarta Kota-Ancol Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Kampung Bandan

Réferènsi[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.