Setatsiyun Cikampek

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Cikampek

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun CKP.png
  • Singkatan: CKP
  • Nomor: 0530
Arya.cikampek.station.2019.06.jpg
Katon njaba kanopi, lan papan jeneng setatsiyun ing latar ngarep, 2019
Letak
PropinsiJawa Barat
KabupatènKarawang
KecamatanCikampek
KelurahanCikampek Kota
AlamatDl. Stasiun Cikampek
Sujarah
Bukak27 Desember 1902
Jeneng saderengeStasiun Tjikampek
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daérah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunBesar tipe B[1]
PunggelanCKP
Nomer setasiun0530
Dhuwuring stasiun+46 m
Kilometerkm 84+007 lintas JakartaJatinegaraCikampek
LayananSingasari, Jayabaya, Harina, Fajar Utama YK (arah Yogyakarta), Ciremai, Serayu (kacuali jadwal esuk arah Jakarta, Tegal Ekspres, Jatiluhur/Lokal Cikampek, Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta, sarta Parcel Lor lan Tengah
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur8 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peronLima peron pulo sing cendhak. Bangunan utama ana ning watara jalur 3 lan 4.
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Cikampek (CKP) yaiku setatsiyun sepur kelas gedhe tipe B sing terletak ning Cikampek Kota, Cikampek, Karawang. Setatsiyun sing terletak ing kadhuwuran +46 meter iki marupakan setatsiyun sing lokasine paling wetan seka Daérah Operasi I Jakarta lan Kabupaten Karawang, sarta marupakan setatsiyun sepur paling gedhe ning kabupaten kasebut.

Setatsiyun iki dadi salah sawijineng setatsiyun penting bagi lakuning sepur seka Jakarta menyang macem-macem kutha ing Pulo Jawa. Ning sebelah wetan setatsiyun, jalur nyawang dadi loro: jalur sebelah lor menyang Cirebon, dene jalur sebelah kidul menyang Bandung. Mbiyen, sakderenge beroperasinya jalur ganda petak Cikampek-Cirebon, ameh kabeh sepur sing mangkat seka Jakarta mandheg ing setatsiyun iki. Tujuane yaiku kanggo mastikake petak jalur ing ngareppe uwis aman kanggo dilewati sepur-sepur sabanjure lan asring ngenteni silang sepur seka arah Cirebon, terutama pas wayah esuk lan sore. Mbiyen ana jalur sing minuju Cilamaya sing uwis dinonaktifke wiwit tahun 1970-an.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]
Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS (over-night services), menyang Jakarta lan menyang:

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Cikampek per 1 April 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
149/152 Ciremai Bandung (BD) Eksekutif & Bisnis 00.50 01.15
308/305 Serayu Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 01.59 02.06
123/126 Harina Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 02.42 03.05
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 04.59 05.01
144F Fajar Utama YK Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 07.59 08.01
147F/146F Ciremai Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 10.01 10.30
320 Tegal Ekspres Tegal (TG) Ekonomi 10.40 10.43
302/303 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) 10.53 10.55
145F/148F Ciremai Bandung (BD) Eksekutif & Bisnis 11.49 12.15
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 18.01 18.03
102 Singasari Blitar (BL) 19.01 19.03
151/150 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 19.16 19.45
319 Tegal Ekspres Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 19.27 19.29
306/307 Serayu Kroya (KYA) bersambung Purwokerto (PWT) 21.53 21.55
125/124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 22.28 22.50
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 23.59 00.01
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Sepur Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta
Menyang Cikarang Menyang Purwakarta
383 05.27 05.31 384 06.46 06.48
385 09.22 09.24 386 08.05 08.19
387 13.34 13.36 388 12.38 12.40
389 15.08 15.10 390 16.42 16.44
391 18.07 18.09 392 20.07 20.09
Sepur Jatiluhur/Lokal Cikampek
Menyang Cikarang Menyang Cikampek
393 - 04.30 394 21.40 -
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.