Sepur Menoreh

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Menoreh (Jawa: ꦱꦼꦥꦸꦂ​ꦩꦺꦤꦺꦴꦉꦃ) yaiku layanan sepur panumpang kelas ekonomi plus sing dioperasikake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani lintas Semarang TawangJakarta Kota lan kosok balene. Jeneng "Menoreh" dijupuk seka salah sawijineng pagunungan ning Jawa Tengah, Pegunungan Menoreh.

Sepur Menoreh
Informasi umum
Jenis sepurSepur jarak antarkutha
StatusBeroperasi
PandahuluFajar Utama Semarang
Senja Utama Semarang
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.280 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSemarang Tawang-Jakarta Kota, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan405 km
Waktu parjalanansekitar 6 jam 30 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur263-264
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEkonomi Plus
Susunan tampat duduk80/64 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
kursi ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201/CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA263-264
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Sepur Menoreh pertama kali beroperasi wiwit 21 September 2012 kanggo nggantiake layanan Sepur Senja Utama Semarang. Wiwit grafik lakuning sepur taun 2015, sepur iki sempat nglayani akehe loro kali lakuning esuk lan wengi. Nanging, pangoperasian sepur Menoreh I (jadwal esuk) dimandekake mulai 4 Oktober 2016 amarga tingkat okupansi sing sithik, dadi rangkening sepur sing ora dinggo digunakake kanggo pangoperasian Sepur Ambarawa Ekspres lintas Semarang Poncol–Surabaya Pasarturi.

Wiwit 10 Februari 2021, sepur Menoreh mandek ning Setatsiyun Pegaden Baru (Arah jakarta) kanggo nglayani panumpang.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Semarang TawangJakarta Kota mangkat-mulih.
Lokomotif CC 201, CC 203
Tata rangkening sepur 4 sepur kelas ekonomi plus (K1 2016 SMC) + 1 sepur dhahar (M1 SMC) + 5 sepur kelas ekonomi plus (K3 2016 SMC) + 1 sepur pambangkit (P SMC)

Catetan :

  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah
  • Sawetara sepur kelas ekonomi plus kasebut ana kursi khusus penyandang cacat dadi jumlah kursi per sepur akehe 64 kursi

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Menoreh per 10 Februari 2021

(Gapeka 2021).

KA 263 Menoreh
(Semarang Tawang – Jakarta Kota)
KA 264 Menoreh
(Jakarta Kota – Semarang Tawang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Semarang Tawang - 08.00 Jakarta Kota - 18.55
Weleri 08.36 08.39 Pasar Senen 19.12 19.25
Batang 09.10 09.12 Bekasi 19.52 19.54
Pekalongan 09.24 09.28 Jatibarang 21.49 21.51
Pemalang 09.54 09.57 Cirebon Prujakan 21.25 21.34
Tegal 10.21 10.27 Brebes 23.18 23.20
Brebes 10.39 10.41 Tegal 23.31 23.36
Cirebon Prujakan 11.26 11.34 Pemalang 00.01 00.25
Jatibarang 12.08 12.10 Pekalongan 00.54 00.58
Pegaden Baru 12.53 12.55 Batang 01.08 01.10
Bekasi 14.14 14.16 Weleri 01.41 01.44
Jatinegara 14.33 14.35 Semarang Tawang 02.20 -
Pasar Senen 14.46 15.00
Jakarta Kota 15.15 -