Sepur Ambarawa Ekspres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Ambarawa Ekspres
Ambarawa Ekspres 3.jpg
Sepur Ambarawa Ekspres nalika ing Setatsiyun Semarang Tawang
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi IV Semarang
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSemarang Poncol-Surabaya Pasarturi, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Waktu parjalananrata-rata 4 jam
Frekuensi perjalanan harianSekali mangkat mulih sedina
Jenis relRil abot
Pelayanan
KelasEkonomi plus
Susunan tampat duduk80/64 kursi disusun 2-2. Akehe 40/32 kursi ning arah ngarep lan 40/32 ning arah mburi
kursi ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupleks, lapisan laminasi isolator panas
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA269F-270F
Peta rute
==Rute Sepur==

Sepur Ambarawa Ekspres yaiku salah sawijiné layanan sepur penumpang sing dioperasikake PT. Kereta Api Indonesia (Persero). Sepur iki dirilis ing surya 4 Oktober 2016 ana ing kutha Semarang. Sepur iki ngganti trayék Sepur Blora Jaya lan Sepur Cepu Ekpres sing padha duwé jurusan Surabaya Pasarturi - Semarang Poncol.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Semarang PoncolSurabaya Pasarturi pp.
Lokomotif CC 201, CC 203
Tata rangkening sepur 1 sepur pambangkit (P SMC) + 5 sepur kelas ekonomi plus (K3 2016 SMC) + 1 sepur dahar (M1 SMC) + 4 sepur kelas ekonomi plus (K3 2016 SMC)

Catetan :

  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah
  • Wonten sepur kelas ekonomi plus sing ana kursi khusus penyandang cacat dadi jumlah kursi saben sepur akehe 64 kursi

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Sepur 270F Ambarawa Ekspres
(Semarang Poncol–Surabaya Pasarturi)
Sepur 269F Ambarawa Ekspres
(Surabaya Pasarturi–Semarang Poncol)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Semarang Poncol 08.10 Surabaya Pasarturi 13.20
Semarang Tawang 08.17 08.21 Lamongan 13.54 13.57
Ngrombo 09.09 09.12 Babat 14.19 14.22
Kradenan 09.35 09.37 Bojonegoro 14.51 14.54
Randublatung 10.03 10.06 Cepu 15.24 15.29
Cepu 10.27 10.32 Randublatung 15.51 15.53
Bojonegoro 11.02 11.05 Kradenan 16.19 16.21
Babat 11.35 11.38 Ngrombo 16.44 16.47
Lamongan 12.00 12.03 Semarang Tawang 17.35 17.40
Surabaya Pasarturi 12.37 Semarang Poncol 17.47
Huruf "F" sawise angka sepur nandakake layanan kasebut yaiku layanan fakultatif lan mung dilakokake pas wayah tertentu.

Gladri wujud wujud Sepur Ambarawa Ekspres[besut | besut sumber]

Ambarawa Ekspres

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]

Sepur Ékonomi jurusan padha[besut | besut sumber]

Sepur Campuran jurusan padha[besut | besut sumber]

Sepur Èksekutip jurusan padha[besut | besut sumber]