Sepur Jayabaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Jayabaya
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusAktip
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananPasar Senen-Malang, pp.
Jarak parjalanan825 km
Waktu parjalananrata-rata 13 jam 44 menit
Frekuensi perjalanan harianMangkat mulih pisan saben dina
Nomor sepur113-116
Jenis relRil berat
Pelayanan
KelasÉksekutif lan ekonomi plus
Fasilitas difabelAna
Susunan tampat duduk
  • 50 lungguhan sing disusun 2-2 (kelas eksekutif)
    kursi saged direbahake lan diputer
  • 80/64 lungguhan sing disusun 2-2 (ékonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharAna
Fasilitas hiburanAna (dinggo kelas eksekutif)
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Nomor KA113-116

Sepur Jayabaya yaiku layanan sepur kelas eksekutif lan ékonomi plus karo gayutan saka Pasar Senèn-Malang. Sepur iki sepur campuran Jakarta - Malang kang liwat jalur lor. Jarak tempuhé kira-kira 825 km ngliwati jalur sepur ing lintas Surabaya-Semarang-Cirebon sing diresmiake tanggal 18 Oktober 2014. Jeneng Jayabaya asale seka salah sawijineng Raja Kadhiri yaiku Jayabaya

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Pasar SenenMalang mangkat-mulih. (liwat Surabaya)
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar-pambangkit (MP3) 1 2 3 4 5
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3)
Catetan :
  • Pas skali perjalanan, sepur iki jarang nggawa sepur pambangkit (P) utawa sepur dhahar (KM1 utawa M1), kacuali nek sepur dhahar-pambangkit ngalami masalah utawa rusak.
  • Ana sepur ekonomi plus sing ana papan kosong dinggo penyandang cacat dadi jumlah kursi per sepur akehe 64 kursi
  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp135.000,00–Rp270.000,00 dinggo kelas ekonomi plus lan Rp225.000–Rp370.000 dinggo kelas eksekutif gumantung jarak sing ditempuh panumpang, subkelas/posisi lungguhan ning sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional sing isoh dipesan sakderenge dina budhal. Anapun tarif sepur kanggo lintas Surabaya PasarturiMalang utawa sewalike ditetapake segedhe Rp35.000,00–Rp40.000,00 dinggo kelas ekonomi plus lan Rp60.000,00 dinggo kelas eksekutif.

Nalika semono, ana tarif khusus sing berlaku rong jam sakderenge kamangkatan :

  • CepuSurabaya utawa sewalike Rp65.000,00 (ekonomi plus) lan Rp110.000 (eksekutif)
  • JakartaCirebon utawa sewalike Rp105.000,00 (ekonomi plus) lan Rp165.000 (eksekutif)
  • BekasiJakarta : Rp20.000,00 (ekonomi plus) lan Rp30.000,00 (eksekutif)

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki yaiku jadwal lakuning sepur Jayabaya per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 108/105 Jayabaya
(Malang–Pasar Senen)
Sepur 106/107 Jayabaya
(Pasar Senen–Malang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Malang - 11.50 Pasar Senen - 16.45
Lawang 12.11 12.14 Karawang 17.41 17.43
Bangil 12.50 12.54 Cikampek 18.01 18.03
Sidoarjo 13.16 13.26 Jatibarang 19.12 19.14
Surabaya Gubeng 13.50 13.56 Cirebon 19.43 19.49
Surabaya Pasarturi 14.10 14.20 Tegal 20.49 20.56
Lamongan 14.54 14.57 Pemalang 21.19 21.21
Babat 15.20 15.23 Pekalongan 21.48 21.52
Bojonegoro 15.53 15.56 Weleri 22.31 22.34
Cepu 16.26 16.32 Semarang Poncol 23.08 23.21
Randublatung 16.53 16.55 Ngrombo 00.16 00.18
Ngrombo 17.43 17.46 Randublatung 01.03 01.05
Semarang Poncol 18.40 18.53 Cepu 01.27 01.33
Weleri 19.25 19.28 Bojonegoro 02.02 02.05
Pekalongan 20.07 20.11 Babat 02.35 02.38
Pemalang 20.38 20.42 Lamongan 03.01 03.04
Tegal 21.06 21.11 Surabaya Pasarturi 03.39 03.50
Cirebon 22.06 22.12 Surabaya Gubeng 04.05 04.18
Jatibarang 22.43 22.45 Sidoarjo 04.42 04.45
Cikampek 23.59 00.01 Bangil 05.08 05.14
Karawang 00.20 00.22 Lawang 05.56 06.06
Bekasi 00.53 00.55 Malang 06.28 -
Jatinegara 01.12 01.14
Pasar Senen 01.25 -