Setatsiyun Randublatung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Stasiun Randublatung

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun RBG.png
  • Singkatan: RBG
  • Nomor: 2715
Stasiun Randublatung 2019.jpg
Setatsiyun Randublatung, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KecamatanRandublatung
DésaWulung
Kodhe pos58382
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunIII/cilik[1]
PunggelanRBG
Nomer setasiun2715
Dhuwuring stasiun+52 m
Kilometerkm 65+475 lintas Gundih-Gambringan-Bajanegara-Surabaya Pasarturi
LayananJayabaya, Dharmawangsa, Sancaka Lor, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, lan Blora Jaya
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing rada cendhak lan loro peron pulo sing cukup dhuwur)
Jinis pasinyalan
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Randublatung (RBG) yaiku setatsiyun sepur kelas III/cilik sing terletak ing Wulung, Randublatung, Blora. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +52 meter iki klebu ning Daerah Operasi IV Semarang.

Setatsiyun iki nduwe lima jalur sepur. Awalnya, jalur 4 mrupakan sepur lurus. Sawise jalur ganda segmen Sulur-Wadu resmi dioperasikake wiwit pertengahan Maret 2014[2], jalur 4 didadikake minangka sepur lurus kanggo arah Semarang mawon, nalika jalur 3 didadikake minangka sepur lurus mung kanggo arah Surabaya. Liane iku, sistem pasinyalan uwis diganti karo sistem pasinyalan elektrik.

Mbiyen ning arah kulon setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Doplang, wonten Halte Bekutuk lan Halte Plosorejo (Plossoredjo) sing saiki uwis ora aktif. Sawetara ning arah wetan setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Wadu, wonten Halte Jompong lan Setatsiyun Sumber Wates sing uga bernasib pada.[3]

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Randublatung per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 01.03 01.05
129 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 01.11 01.13
271F Blora Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 05.28 05.30
267 Maharani Ekonomi Premium 08.36 08.39
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Plus 10.03 10.06
163F/166F/167F Sancaka Lor Gambringan (GBN) bersambung Sala Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Bisnis 13.21 13.24
268 Maharani Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 13.41 13.44
269F Ambarawa Ekspres Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 15.51 15.53
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 16.53 16.55
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 17.03 17.05
272F Blora Jaya Cepu (CU) Ekonomi Plus 20.38 20.40
168F/165F/164F Sancaka Lor Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 21.24 21.27
256 Kertajaya Ekonomi Premium 22.47 22.49
255 Jakarta Pasar Senen (PSE) 23.44 23.46

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Doplang
Jalur sepur Gambringan-Surabaya Pasarturi Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Wadu
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Switchover Terakhir di Jalur Ganda KA Pantura". Berita Trans (ing basa Indonesia). 2014-02-26. Dibukak ing 2020-04-10.
  3. Officieele Reisgids der Spoor en Tramwegen en Aansluitende Automobieldiensten op Java en Madoera. Staatsspoor en Tramwegen Particuliere Spoor en Tramweg-Maatschappijen. 1932. kc. 166.