Setatsiyun Gundih

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Gundih (GD) marupakan setatsiyun sepur kelas I sing letake ing Geyer, Geyer, Grobogan. Setatsiyun sing letake pada kadhuwuran +54 m iki marupakan setatsiyun sepur aktif sing letake paling kidul ing Daerah Operasi IV Semarang. Setatsiyun iki marupakan setatsiyun percabangan watara jalur sing minuju Semarang, Gambringan, lan Solo. Keloro rel bertemu ning sebelah kidul setatsiyun.

Stasiun Gundih

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GD.png
  • Singkatan: GD
  • Nomor: 3207
Stasiun Gundih 2019.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Gundih, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènGrobogan
KecamatanGeyer
KelurahanGeyer
Kodhe pos58172
Sujarah
Bukak10 Februari 1870
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunI[1]
PunggelanGD
Nomer setasiun3207
Dhuwuring stasiun+54 m
Kilometer
LayananBrantas, Sancaka Lor, lan Joglosemarkerto
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket
Fasilitas
Kathahing jalur7
  • Emplasemen wetan: 3 (jalur 2: sepur lurus)
  • Emplasemen kulon: 4 (jalur 2: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi lan siji peron pulo sing pada-pada cendhak ing masing-masing sisi emplasemen)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Persilangan lan persusulan[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Gundih per 10 Februari 2021 (sesuai Gapeka 2021).

No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
189/190/191 Joglosemarkerto* Tegal (TG) bersambung Solo Balapan (SLO)-Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 06.56 06.59
163F/166F/167F Sancaka Utara Solo Balapan (SLO) bersambung Yogyakarta (YK) Eksekutif & Bisnis 14.45 14.50
195/196/197F Joglosemarkerto* Eksekutif & Ekonomi Plus 16.26 16.34
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 17.37 17.40
189/190/191 Joglosemarkerto* Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 18.20 18.22
168F/165F/164F Sancaka Utara Gambringan (GBN) bersambung Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 19.57 20.02
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 21.38 21.45

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Jambean
Segitiga Brumbung-Gundih-Gambringan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Ngemplak
Setatsiyun sadurungé:
Terminus
Gundih-Sala Balapan Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Monggot
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia" (PDF). Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).