Jalur sepur segitiga Brumbung-Gundih-Gambringan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Jalur sepur segitiga Brumbung–Gundih–Gambringan
Surasa
GolonganJalur sepur ril abot
PranataJalur sepur lintas utama
DrajadBeroperasi
PapanJawa Tengah
Tasiyun terminusBrumbung
Gundih
Gambringan
Palakon
DibukakBervariasi
PanduwéDitjen KA, Kemenhub RI
PalakuPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
DèpotGundih (GD)
Angkaning rélR42, R54
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon90 s.d. 120 km/jam
Peta Rute

Cithakan:BBG-GD-GBN

Segmen Brumbung–Gundih
Cithakan:BBG-GD-GBN/BBG-GD
Segmen Brumbung–Gambringan
Cithakan:BBG-GD-GBN/BBG-GBN
Segmen Gundih–Gambringan
Cithakan:BBG-GD-GBN/GD-GBN

Jalur sepur segitiga Brumbung–Gundih–Gambringan yaiku jalur sepur aktip ing Indonesia sing nghubungake telu setatsiyun yaiku Brumbung, Gundih, lan Gambringan. Ketiganya mrupakan ujung-ujung seka lintas iki. Segitiga iki klebu ning Daerah Operasi IV Semarang lan sakabehane mrupakan jalur eks-Nederlandsch-Indische Spoorweg Maatschappij (NIS).