Sepur Brantas

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Brantas yaiku sepur kelas Eksekutif & Ékonomi sing ngladi ing koridor Pasar Senen-Blitar ngliwati Semarang Tawang ing jalur lor. Sepur iki ana ing ngisor kendhali Daerah Operasi VII Madiun. Sepur sing diluncurake tanggal 1 Oktober 1998 pernah nglayani lintas Kadhiri-Tanah Abang sakdurunge diubah kaleh PT KAI minuju Tanjung Priok tanggal 1 Januari 2013 lan dicendhekake lintasse menyang Pasar Senen tanggal 1 November 2014

Sepur Brantas
KA Brantas JPG.jpg
Sepur Brantas nglintas ing Setatsiyun Kadipiro
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VII Madiun
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina800 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananBlitar-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan807 km
Waktu parjalanan±14 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur109-110
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 106 kursi disusun 3-2 (ekonomi)
    kursi saling adep adepan lan ora bisa direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA109-110
Peta rute
Cithakan:ML-SMT-PSE

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute BlitarPasar Senen pp.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 5 6 Sepur dahar pambangkit 1 2 3 Sepur pambangkit (P)
* Bersifat pilihan
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi (K3) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Jadwal Ndedalan[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Brantas per 10 Februari 2021 (manut Gapeka 2021).

Sepur 109 Brantas
(Blitar – Pasar Senen)
Sepur 110 Brantas
(Pasar Senen – Blitar)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Blitar - 12.15 Pasar Senen - 13.30
Ngunut 12.33 12.43 Haurgeulis 15.25 15.27
Tulungagung 12.56 12.00 Jatibarang 16.38 16.48
Kadhiri 13.24 13.26 Cirebon Prujakan 16.32 16.43
Papar 13.40 13.42 Brebes 17.34 17.37
Kertasana 13.55 14.58 Tegal 17.49 17.56
Nganjuk 14.18 15.21 Pekalongan 18.41 18.44
Caruban 14.47 14.49 Semarang Tawang 19.56 20.08
Madiun 15.03 15.13 Gundih 21.38 21.45
Magetan 15.25 15.28 Sala Jebres 22.25 23.35
Ngawi 15.42 15.45 Sragen 22.58 23.01
Walikukun 16.01 16.03 Walikukun 23.22 23.24
Sragen 16.22 18.24 Ngawi 23.39 23.42
Sala Jebres 16.47 16.57 Magetan 23.55 23.57
Gundih 17.37 17.40 Madiun 00.53 01.08
Semarang Tawang 19.08 19.19 Caruban 00.26 00.28
Pekalongan 20.31 20.34 Nganjuk 00.54 00.56
Tegal 21.21 21.28 Kertasana 01.15 01.18
Brebes 21.40 21.42 Papar 01.31 01.33
Cirebon Prujakan 22.27 22.37 Kadhiri 01.47 01.50
Jatibarang 23.11 23.14 Tulungagung 02.14 02.46
Bekasi 01.13 01.15 Blitar 02.44 -
Jatinegara 01.32 01.34
Pasar Senen 01.45

Gladri[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]