Setatsiyun Magetan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Magetan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun MAG.png
  • Singkatan: MAG
  • Nomor: 4013
Stasiun Magetan 2019.jpg
Setatsiyun Magetan ing taun 2019
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènMagetan
KecamatanBarat
DésaKarangsono
AlamatDalan Stasiun Barat
63395
Sujarah
Jeneng saderengeStasiun Barat
Halte Poerwodadi[1]
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunIII/kecil[2]
PunggelanMAG
Nomer setasiun4013
Dhuwuring stasiun+70 m
Kilometerkm 176+260 lintas Surabaya Kota-Kertasana-Madiun-Sala Balapan
LayananSingasari, Brantas, Jayakarta, Matarmaja, Kahuripan, lan Sri Tanjung
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing cukup dhuwur, loro peron pulo sing cukup dhuwur, lan siji peron pulo sing cendhak)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Magetan (MAG), sakderenge dikenal sebagai Setatsiyun Barat, yaiku setatsiyun sepur kelas III/cilik sing terletak ing Karangsono, Barat, Magetan; berjarak sekitar 20 km ning arah wetan laut seka pusat pemerintahan Kabupaten Magetan. Setatsiyun iki klebu ning njero Daerah Operasi VII Madiun lan siji-sijine setatsiyun sepur ing Kabupaten Magetan.

Tanggal 12 Februari 2019, Pemerintah Kabupaten Magetan menehi saran marang Kereta Api Indonesia supaya kanggo ngganti jeneng Setatsiyun Barat dadi Setatsiyun Magetan saengga bisa ningkatake ekonomi masyarakat lokal lan bisa ngenalake Kabupaten Magetan kanthi luwih jembar.[3] Liane iku, Pamrentah uga ngusulake supaya setatsiyun iki bisa digunakake minangka setatsiyun mandheg kanggo kelas eksekutif lan kelas bisnis.[4] Sebagai tanggapan atas usulan pemerintah, maka Kereta Api Indonesia resmi mengganti nama stasiun per 1 Desember 2019.[5]

Ning arah wetan setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Madiun, wonten Perhentian Semawur sing uwis suwe dinonaktifake lan ora ninggalake bentuk fisik bangunan.[6] Perhentian kasebut terletak ing Teguhan, Jiwan, Madiun.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Cithakan:Citebook
  2. Data Stasiun Kereta Api (2017), Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Republik Indonesia.
  3. "Usul Nama Stasiun Barat Diubah Jadi Stasiun Magetan | Radar Madiun" (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-07-29.
  4. "Bupati Magetan Minta KA Eksekutif dan Bisnis Singgah di Stasiun Barat". Madiunpos.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-07-29.
  5. "Rencana Per 1 Desember 2019 Nama Stasiun Barat diganti Menjadi Stasiun Magetan". Suara Kumandang (ing basa Indonesia). 2019-07-18. Dibukak ing 2019-11-02.
  6. Officieele Reisgids der Spoor en Tramwegen en Aansluitende Automobieldiensten op Java en Madoera. Staatsspoor en Tramwegen Particuliere Spoor en Tramweg-Maatschappijen. 1935. p. 204.