Setatsiyun Pasar Senèn

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Stasiun Pasar Senén
PapanNamaStasiun PSE.png
  • Singkatan: PSE
  • Nomor: 0470
Suasana Stasiun Pasar Senen 2019.jpg
Setatsiyun Pasar Senén ing 2019
Letak
Dhaérah KhususJakarta
Kutha AdministrasiJakarta Pusat
KecamatanSenèn
KelurahanSenèn
AlamatDalan Setatsiyun Senèn No. 14
Kodhe pos10410
Koordinat6°10′30″S 106°50′43″E / 6.1750°S 106.8454°E / -6.1750; 106.8454Koordhinat: 6°10′30″S 106°50′43″E / 6.1750°S 106.8454°E / -6.1750; 106.8454
Sujarah
BukakMaret 19, 1925; 95 taun kapungkur (1925-03-19)
Liyan-liyan
OpratorDhaèrah Operasi I Jakarta
Kelas setasiunGedhé tipe A[1]
PunggelanPSE
Nomer setasiun0470
Dhuwuring stasiun+4,7 m
Kilometer6+415 lintas Jakarta KotaJatinegaraCikampèk–:
LayananMalabar, Singasari, Gaya Baru Malam Kidul, Jayabaya, Brantas (reguler & tambahan), Anjasmoro, Gumarang, Dharmawangsa, Fajar/Senja Utama Solo, Mataram, Bogowonto, Gajah Wong, Fajar/Senja Utama Yogya, Sawunggalih (reguler & tambahan), Majapahit, Kertajaya (reguler & tambahan), Jaka Tingkir, Tawang Jaya (reguler & premium), Kutojaya Lor Tambahan, Matarmaja (reguler & tambahan), Bengawan, Progo, Serayu, Tegal Ekspres, Walahar Ekspres/Lokal Purwakarta, Jatiluhur/Lokal Cikampek, dan KRL Commuter Line
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pambatalan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pancetakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing cukup dhuwur ing jalur 1, siji peron pulo tengah sing dhuwur ing antara jalur 3 lan 4, lan siji peron sisi sing ana tanggané lan dhuwur ing jalur 6; masing-masing dihubungké karo terowongan)
Jinis pasinyalanElektrik tipe WSL Solid State Interlocking (SSI)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun
mny. Kemayoran
Dl. Kepu Kidul
Dl. Letjen
Soeprapto
mny. Gang Sentiong
Stasiun Pasar Senèn, emplasemen kulon
Emplasemen wétan

Setatsiyun Pasar Senèn (PSE, +4,7m) utawa uga biyasa karan Setatsiyun Senèn iku stasiun sepur kang dumunung ing Kacamatan Senèn, Jakarta Pusat, DKI Jakarta, Indonésia. Dumunung ing wewengkon ramé ing cedhak Gelanggang Remaja Planet Senèn dan pusat perbelanjaan Pasar Senèn, setatsiyun iki mligi nglayani sepur kelas bisnis lan kelas ékonomi tujuan Purwokerto, Kutoarja, Yogyakarta, Semarang, Sala, Jombang, Malang, lan Surabaya. Setatsiyun iki dibangun taun 1916 lan diresmèkaké tanggal 19 Maret 1925.

Kréta penumpang[besut | besut sumber]

Setatsiyun Pasar Senèn nglayani kréta kanggo tlatah tujuan:

Kelas Eksekutif[besut | besut sumber]

Kelas Ekbis[besut | besut sumber]

Kelas Bisnis[besut | besut sumber]

Kelas Ékonomi[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Stasiun Kemayoran
Jalur KA Rajawali-Jatinegara Setatsiyun sabanjuré:
Stasiun Gang Sentiong
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.