Sepur Fajar/Senja Utama Yogya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Fajar lan Senja Utama Yogya kadang ditulis Fajar utawa Senja Utama Yogyakarta utawa Fajar lan Senja Utama YK yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi premium sing dioperasikake oleh PT. Kereta Api Indonesia (Persero), nglayani lintas YogyakartaPasar Senen lan sewalike. Layanan sepur iki nduwe wektu kamangkatan ning setatsiyun awal pas wayah esuk disebut Fajar Utama Yogya, nalika layanan sepur sing wektu kamangkatane wayah wengi disebut Senja Utama Yogya.

Sepur Fajar lan Senja Utama Yogya
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina3.200 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananYogyakarta-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan530 km
Waktu parjalanan7 jam 56 menit ngasi 8 jam 12 menit
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur139-140
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi premium
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA141-142 (SUYK) & 143-144 (FUYK)
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Mulai 1 Mei 2019, sepur Fajar lan Senja Utama Yogya beroperasi nanggo rangkaian sepur seka waja nirteyeng gaweane PT INKA kanggo layanan klas eksekutif lan ekonomi premium.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute YogyakartaPasar Senen pp.
Susunan rangkaian sepur
Kereta nomor 1 2 3 4 5 Sepur dhahar (M1) 1 2 3 Sepur pembangkit (P)
Katerangan Sepur penumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur penumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan : Susunan rangkaian sepur isoh mowah sakwektu-wektu.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp165.000,00–Rp450.000,00 tergantung layanan kelas, jarak tempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal lelampahan[besut | besut sumber]

Ing ngisor niki jadwal lelampahan sepur Fajar lan Senja Utama Yogya per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 141 Senja Utama YK
(Yogyakarta–Pasar Senen)
KA 142 Senja Utama YK
(Pasar Senen–Yogyakarta)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Yogyakarta - 18.45 Pasar Senen - 19.10
Wates 19.10 19.12 Jatibarang 21.33 21.35
Kuthaarja 19.40 19.43 Cirebon 22.05 22.14
Kebumen 20.07 20.09 Purwakerta 00.34 00.39
Gombong 20.29 20.31 Kroya 01.03 01.05
Kroya 20.56 21.03 Gombong 01.31 01.33
Purwakerta 21.29 21.36 Kebumen 01.51 02.09
Cirebon 23.41 23.48 Kuthaarja 02.32 02.35
Bekasi 02.18 02.24 Wates 03.32 03.34
Jatinegara 02.37 02.39 Yogyakarta 03.30 -
Pasar Senen 02.50 -
KA 143 Fajar Utama YK
(Yogyakarta–Pasar Senen)
KA 144 Fajar Utama YK
(Pasar Senen–Yogyakarta)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Yogyakarta - 07.00 Pasar Senen - 06.45
Wates 07.25 07.27 Haurgeulis 08.42 08.44
Kuthaarja 07.56 07.59 Cirebon 09.46 10.03
Kebumen 08.22 08.25 Ciledug 10.29 10.31
Gombong 08.43 08.45 Ketanggungan 10.44 10.46
Kroya 09.09 09.12 Bumiayu 11.36 11.40
Purwakerta 09.37 09.44 Purwakerta 12.26 12.31
Bumiayu 10.28 10.30 Kroya 12.57 13.01
Ketanggungan 11.09 11.11 Gombong 13.24 13.27
Cirebon 11.48 11.58 Kebumen 13.44 13.46
Jatibarang 12.29 12.31 Kuthaarja 14.10 14.15
Haurgeulis 13.04 13.06 Wates 14.44 14.46
Jatinegara 14.48 14.50 Yogyakarta 15.12 -
Pasar Senen 15.01 -