Sepur Bangunkarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Bangunkarta
KA Bangunkarta.jpg
Sepur Bangunkarta mangkat seka Setatsiyun Sala Balapan (SLO)
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusAktip
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluTebuireng
Anjasmoro
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.600 panumpang per dina
Perjalanan
Relasi parjalananPasar Senen-Jombang, pp.
Jarak parjalanan751 km
Frekuensi perjalanan harianMangkat mulih pisan saben dina
Jenis relRil berat
Pelayanan
KelasÉksekutif lan ekonomi plus
Fasilitas difabelOra
Fasilitas sepur dhaharAna
Fasilitas hiburanAna (dinggo kelas eksekutif)
BagasiAna
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC206
Lebar sepur1.067 mm

Sepur Bangunkarta yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi plus sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Jombang-Jakarta kang liwat jalur kidul. Jeneng Bangunkarta asale saka singkatan jeneng daerah asal lan daerah sing dilalui "Jombang-Madiun-Jakarta"

Per 10 Februari 2021, tata pengoperasian sepur Bangunkarta ngalami pengowahan dadine rute dicendhakake ngasi Jombang lan dioperasekake nggunakake rangkening sepur Jayabaya nggantikake layanan sepur Anjasmoro wiwit ditrapake grafik perjalanan kereta api (gapeka) 2021.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Pasar SenenJombang mangkat-mulih. (liwat Yogyakarta)
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar-pambangkit (MP3) 1 2 3 4 5
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3)
Catetan :
  • Pas skali lelampahan, sepur iki jarang nggunakake sepur pambangkit (P) utawa sepur dhahar (KM1 utawa M1), kacuali yen sepur dhahar-pambangkit ngalami masalah utawa karusakan.
  • sawetara sepur ekonomi plus kasebut ana papan kosong kanggo penyandang cacat dadi jumlah kursi per sepur akehe 64 kursi
  • Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing watara Rp165.000,00–Rp300.000,00 kanggo kelas ekonomi plus lan Rp265.000,00–Rp540.000,00 kanggo kelas eksekutif gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning dina lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Bangunkarta per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 121 Bangunkarta
(Jombang–Pasar Senen)
KA 122 Bangunkarta
(Pasar Senen–Jombang)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Jombang - 05.10 Pasar Senen - 11.45
Kertosono 05.25 05.28 Pegadenbaru 13.31 13.33
Nganjuk 05.47 05.49 Haurgeulis 13.45 13.47
Caruban 06.16 06.18 Cirebon Prujakan 14.52 15.00
Madiun 06.33 06.40 Bumiayu 16.11 16.13
Ngawi 07.03 07.05 Purwokerto 16.57 17.05
Sragen 07.38 07.41 Kroya 17.30 17.33
Solo Balapan 08.07 08.12 Sumpiuh 17.45 17.47
Klaten 08.36 08.38 Karanganyar 18.08 18.10
Yogyakarta 09.01 09.07 Kutoarjo 18.43 18.50
Kutoarjo 09.59 10.17 Yogyakarta 19.40 19.47
Kutowinangun 10.35 10.37 Klaten 20.12 20.15
Kebumen 10.47 10.54 Solo Balapan 20.40 20.45
Gombong 11.12 11.17 Sragen 21.09 21.11
Kroya 11.45 11.48 Ngawi 21.44 21.46
Purwokerto 12.13 12.20 Madiun 22.09 22.14
Cirebon Prujakan 14.10 14.17 Caruban 22.28 22.30
Pagadenbaru 15.29 15.31 Nganjuk 22.57 22.59
Jatinegara 17.04 17.06 Kertosono 23.18 23.23
Pasar Senen 17.17 - Jombang 23.39 -