Setatsiyun Ngawi

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Ngawi

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun NGW.png
  • Singkatan: NGW
  • Nomor: 4011
Stasiun Ngawi 2019.jpg
Bangunan baru Stasiun Ngawi, 2019
Letak
PropinsiJawa Wetan
KabupatènNgawi
KecamatanParon
KelurahanGelung
AlamatDalan Raya Paron
Sujarah
Jeneng saderengeStasiun Paron (1883–2019)[1]
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VII Madiun
Kelas setasiunII[butuh sitiran]
PunggelanNGW
Nomer setasiun4011
Dhuwuring stasiun+56 m
Kilometerkm 191+648 lintas Surabaya Kota-Kertosono-Madiun-Solo Balapan
LayananSingasari, Brantas, Wijayakusuma, Malabar, Bangunkarta, Mutiara Wetan, Logawa, Majapahit, Jayakarta, Matarmaja, Kahuripan, Pasundan, Sri Tanjung, lan Parcel ONS Tengah
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 dan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (satu peron sisi yang cukup tinggi, satu peron pulau yang agak tinggi di antara jalur 2 dan 3, serta dua peron pulau yang cukup tinggi)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun



Setatsiyun Ngawi (NGW) yaiku setatsiyun sepur sing dununge ana ing Gelung, Paron, Ngawi ; kalebu ing Wilayah Operasi VII Madiun ing ketinggian +56 m. Setatsiyun iki adoh saka 8-10 km ing sisih kidul kulon pusat administrasi Kabupaten Ngawi. Sadurunge tanggal 1 Desember 2019, setatsiyun iki diarani Setatsiyun Paron (PA), miturut jeneng kecamatan sing dununge setatsiyun iki. [1] Proposal kanggo ngganti jeneng setatsiyun iki wis diwiwiti wiwit Maret 2018. [2] [3] [4]

Papan[besut | besut sumber]

Setatsiyun Ngawi wiwitane duwe telung jalur sepur, kanthi garis lawas 1 garis lurus lan siji jalur badug lawas ing sisih lor sisih lor setatsiyun kasebut. Sawise trek dobel bagean Geneng - Kedungbanteng dioperasikake wiwit 30 Nopember 2019, [5] cacahe garis tambah dadi papat. Baris lawas 1 diganti garis anyar 2 dadi garis lurus tumuju Solo, garis lawas 2 diganti garis anyar 3 dadi garis lurus tumuju Madiun, lan garis lawas 3 diganti garis 4 kanthi cabang ing cabang sisih lor mangetan garis badug anyar.

Bangunan lawas setatsiyun peninggalan PJKA wis dibongkar amarga pengaruh pambangunan baris 1 anyar ing trek Badug lawas lan diganti bangunan anyar sing luwih gedhe. Gudang Staatsspoorwegen uga dibongkar amarga lahan kasebut digunakake minangka bangunan anyar kanggo setatsiyun kasebut. Kanopi setatsiyun sadurunge - tilas kanopi Setatsiyun Pare, setatsiyun sing ora aktif ing wilayah Pare, Kediri, mung nutupi rong garis - diganti kanopi sing luwih gedhe saengga bisa nutupi telung garis. Kajaba iku, sistem sinyal diganti saka sistem mekanik dadi sistem listrik. [6]

Jadwal Sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki minangka jadwal kanggo sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Ngawi tanggal 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur Reguler
No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Teka Budhal
120 Malabar Malang (ML) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 02.13 02.15
182/179 Mutiara Wetan Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Premium 03.34 03.36
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 03.41 03.43
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 04.13 04.15
252 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 06.11 06.13
121 Bangunkarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.03 07.05
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 09.04 09.06
288/289 Sri Tanjung Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) 09.07 09.09
284 Kahuripan Blitar (BL) 09.34 09.36
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 10.47 10.49
250/247 Purwokerto (PWT) 14.13 14.16
281 Matarmaja Jakarta Pasar Senen (PSE) liwat Semarang Tawang (SMT) Ekonomi 14.44 14.46
109 Brantas Eksekutif & Ekonomi 15.42 15.45
253 Jayakarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 17.20 17.22
290/287 Sri Tanjung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 17.39 17.41
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) 19.21 19.23
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 19.33 19.51
116/117 Wijayakusuma Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 20.08 20.10
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 20.48 20.50
118/115 Wijayakusuma Cilacap (CP) Eksekutif & Ekonomi Premium 21.02 21.19
282 Matarmaja Malang (ML) Ekonomi 21.12 21.14
119 Malabar Bandung (BD) Eksekutif, Bisnis, & Ekonomi 21.39 21.41
122 Bangunkarta Jombang (JG) Eksekutif & Ekonomi Plus 21.44 21.46
180/181 Mutiara Wetan Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Eksekutif & Ekonomi Premium 22.03 22.05
251 Majapahit Malang (ML) Ekonomi Plus 23.02 23.04
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 23.39 23.42
  • Sepur Tambahan
No. Sepur Sepur Tumuju Kelas Tieka Budhal
7037A Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 10.26 10.29
7038A Surabaya Gubeng (SGU) 19.44 19.46

Prastawa[besut | besut sumber]

Ing tanggal 2 Juni 2007 jam 12:15, kreta ketel ambruk 100 meter ing sisih kulon Setatsiyun Paron nyebabake wolung poros saka telung kreta ketel macet lan dalan kidul diganggu 5 jam. Penyebab kedadeyan iki dikira amarga bantalan rel sing rusak. [7]

Gambar[besut | besut sumber]


Paripustaka[besut | besut sumber]

  1. a b "Nama 4 Stasiun Kereta Api Bakal Berubah, Jangan Sampai Salah Turun". Liputan6 (ing basa Indonesia). 2019-11-25. Dibukak ing 2019-12-02.
  2. "Nama Stasiun Paron Mau Diganti ? Dewan Ngawi Meradang". Siaga Indonesia (ing basa Indonesia). 2018-03-02. Dibukak ing 2019-07-29.
  3. "Realisasi Perubahan Nama Stasiun Paron | Radar Madiun". Radar Madiun. Dibukak ing 2019-07-29.
  4. "Rencana Per 1 Desember 2019 Nama Stasiun Barat diganti Menjadi Stasiun Magetan". Suara Kumandang (ing basa Indonesia). 2019-07-18. Dibukak ing 2019-11-02.
  5. Azka, Rinaldi Mohammad. "Jalur Ganda KA Jombang-Solo 180 Km Mulai Dipakai". bisnis.com. Dibukak ing 2019-11-30.
  6. "Kemenhub Bangun Tiga Stasiun Kereta Api". Jawa Pos. 26 September 2017.
  7. Liputan6.com. "Tiga Gerbong Kereta Pengangkut BBM Anjlok". liputan6.com. Dibukak ing 2018-04-19.