Daerah Operasi VII Madiun

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daerah Operasi VII Madiun
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daerah Operasi VII Madiun
250px
Tampak ngarep kantor Daerah Operasi VII Madiun, wonten monumen lokomotif D 301 50 sing dipajang ing ngarep kantor
Kantor Daop/Divre
PropinsiJawa Wetan
KuthaMadiun
KecamatanManguharjo
KelurahanMadiun Lor
AlamatDalan Kompol Sunaryo
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivreMN
Setatsiyun paling dhuwur+244 m (Garum & Talun)
LayananDeleng ing ngisor.
Karakteripun jalurSebagian gedhe lintas rata, nanging berlatar belakang perbukitan
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè40 s.d. 100 km/jam

Daerah Operasi VII Madiun yaiku salah sawijineng daerah operasi perkeretaapian Indonesia ing ngisor naungan PT. Kereta Api Indonesia (Persero), dipimpin kaleh seorang Vice President (VP) sing bertanggung jawab karo Direksi PT Kereta Api Indonesia.

Setatsiyun utama lan gedhe ing Daerah Operasi VII Madiun yaiku Setatsiyun Madiun. Macem-macem setatsiyun penting sing ana ing wilayah iki, antara liya Kertosono, Blitar, Jombang, Kediri, Nganjuk, Ngawi, lan Tulungagung.

Ing daerah operasi iki wonten pusat industri kereta api, PT INKA, marupakan siji-sijine industri sepur ing Indonesia sing memanfaatkan lahan bekas Balai Yasa Madiun.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Kereta api (KA) panumpang sing ana ing ngisor pengoperasian Daerah Operasi VII Madiun yaiku: (Mulai 10 Februari 2021 • berdasarkan GAPEKA 2021)

Angka Sepur Jeneng Sepur Relasi Sepur Kelas Lokomotif Depo Sepur Tata Rangkening Sepur
101-102 Singasari Blitar-Pasar Senen Eksekutif & Ekonomi Plus CC 201
CC 203
Blitar (BL) 5 Sepur eksekutif + 1 Sepur dahar pembangkit + 4 Sepur ekonomi plus modif
109-110 Brantas Blitar-Pasar Senen Eksekutif & Ekonomi CC 201
CC 203
Blitar (BL) 6 Sepur ekonomi + 1 Sepur dahar pambangkit + 3 Sepur eksekutif
323F-326F Jolosutro Blitar-Surabaya Gubeng Ekonomi CC 201
CC 203
Blitar (BL) 3 Sepur ekonomi + 1 Sepur dahar pambangkit + 4 Sepur ekonomi
- Madiun Jaya Madiun-Kandangan Eksekutif & Bisnis CC 201
CC 203
Blitar (BL) 4 sepur eksekutif + 1 sepur dahar pambangkit + 3 sepur bisnis
- Madiun Tambahan* Madiun-Pasar Senen Ora dingerteni CC 201
CC 203
Dipo liya -

*) Sepur beroperasi pas jaman ba'dan, natal-taun anyar, utawa dina prei tertentu