Sepur Jayakarta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Jayakarta
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PandahuluGBMS Tambahan
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananPasar Senen-Surabaya Gubeng, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan827 km
Waktu parjalananrata-rata 13 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur253-254
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈkonomi Premium
Susunan tampat duduk80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep arah ngarep lan 40 kursi madep arah wingking (èkonomi premium)
kursi saged direbahaké
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional90 teka 120 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA253-254

Sepur Jayakarta inggih punika sepur klas èkonomi premium kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Pasar Senen-Surabaya Gubeng liwat Yogyakarta-Purwakerta tindak lan kondur.

Selaras karo paningkatan pendhudhuke Sepur Jayakarta, titik keberangkatan kanggo kreta Jayakarta dipindhah menyang Stasiun Pasar Senen saka Stasiun Jakarta Kota. Wiwit Depot Kereta Api Jakarta Kota (JAKK) nampa tambahan seri sepur saka depot sepur Semarang Poncol (SMC), sepur iki dioperasikake kanthi seri dawa karo sepur Kertajaya, Tawang Jaya, lan Gumarang wiwit tanggal 10 Februari 2021.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Pasar SenenSurabaya Gubeng mangkat-mulih. (liwat Yogyakarta).
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 4 Sepur dhahar-pambangkit (MP3) 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3) Sepur panumpang kelas ekonomi premium (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur ana ning teksiran watara Rp110.000,00–Rp450.000,00 gumantung dohe, subkelas, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning lan dina prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Jadwal lakuning sepur Jayakarta per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021)

KA 253A Jayakarta
(Surabaya Gubeng–Pasar Senen)
KA 254A Jayakarta
(Pasar Senen–Surabaya Gubeng)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Gubeng - 14.30 Pasar Senen - 17.10
Mojokerto 15.06 15.09 Bekasi 17.38 17.40
Jombang 15.27 15.30 Jatibarang 19.37 19.39
Kertasana 15.44 15.47 Cirebon 20.09 20.16
Nganjuk 16.05 16.07 Prupuk 21.11 21.13
Caruban 16.33 16.35 Purwakerta 22.40 22.46
Madiun 16.48 16.53 Kroya 23.10 23.13
Magetan 17.04 17.06 Karanganyar 23.41 23.43
Ngawi 17.20 17.22 Kebumen 23.54 23.56
Walikukun 17.38 17.40 Kutowinangun 00.05 00.07
Sragen 18.00 18.02 Kuthaarja 00.25 00.31
Sala Balapan 18.25 18.30 Lempuyangan 01.23 01.44
Klaten 18.54 18.56 Klaten 02.07 02.09
Lempuyangan 19.19 19.26 Sala Balapan 02.33 02.37
Kuthaarja 20.18 20.21 Sragen 03.01 03.03
Gombong 20.58 21.02 Walikukun 03.23 03.25
Kroya 21.26 21.31 Ngawi 03.41 03.43
Purwakerta 21.57 22.06 Magetan 03.56 03.58
Prupuk 23.16 23.18 Madiun 04.08 04.13
Cirebon 00.13 00.19 Caruban 04.27 04.29
Jatibarang 00.49 00.51 Nganjuk 04.56 04.58
Bekasi 02.50 02.52 Kertasana 05.17 05.19
Pasar Senen 03.22 - Jombang 05.35 05.37
Mojokerto 05.57 06.00
Surabaya Gubeng 06.37 -