Sepur Over Night Services

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Over Night Services diartikake dadi Sepur Layanan Semalem, utawa disebut Parcel ONS inggih punika sepur barang bagasi kang dipunlakokaken déning PT. Kereta Api Indonesia (Persero) ning Jawa nglayani lintas Jakarta Gudang-Surabaya Pasarturi/Malang lan Bandung-Surabaya Kota lan kosok balene. Sepur iki mulai beroperasi tanggal 3 Oktober 2007

Sepur Over Night Services
Sepur Parcel Kidul.jpg
Sepur Parcel Kidul mangkat seka Setatsiyun Purwasari
Informasi umum
Jenis sepurSepur barang
StatusBeroperasi
LokalDaérah Operasi I Jakarta
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananJakarta Gudang/Bandung-Surabaya/Malang, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Nomor sepur297-298 (Lor)
299-300 (Tengah)
295-296 (Kidul)
Jenis relRel abot
Pelayanan
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat padam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201/CC 203/CC 206
Lebar sepur1.067
Kacepatan operasional55 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub, PT. Kereta Api Logistik
Nomor KA297-298 (Lor)
299-300 (Tengah)
295-296 (Kidul)

Layanan sepur Parcel ONS netapake besare tarif nyesuaike karo jinis, abot, sarta jarak kirim barang.

Rangkening sepur[besut | besut sumber]

Rangkening sepur kanggo pangoperasian sepur Parcel ONS iki nggunakake sepur bagasi (B) sing digawe karo PT INKA wiwit tahun 2007 ngasi 2009. Sepur bagasi iki disebut White Arrow karo corak warna ijo karo panah putih. Liane iku, sepur iki beroperasi nggunakake sepur bagasi pambangkit (BP) sing dilengkapi ruang kru sarta pambangkit sing luwih cilik daripada sepur panumpang. Wiwit taun 2014, sebagian sepur bagasi sing digunakan digantikan karo sing anyar seka PT INKA sing ana corak warna ijo bertuliskan "CARGO" sing ukurane gedhe.

Setatsiyun pemberhentian[besut | besut sumber]

Parcel Lor Parcel Tengah Parcel Kidul
Jakarta Gudang Jakarta Gudang Bandung
Cikampek Cikampek Kiaracondong
Cirebon Prujakan Cirebon Prujakan Leles
Tegal Purwokerto Cipeundeuy
Pekalongan Kroya Tasikmalaya
Semarang Tawang Gombong Banjar
Cepu Kebumen Sidareja
Bojonegoro Kutoarjo Kroya
Babat Lempuyangan Gombong
Surabaya Pasarturi Klaten Kebumen
Purwosari Kutoarjo
Sragen Lempuyangan
Ngawi Klaten
Madiun Purwosari
Nganjuk Sragen
Kertosono Madiun
Kediri Nganjuk
Tulungagung Kertosono
Blitar Jombang
Wlingi Mojokerto
Kepanjen Surabaya Kota