Setatsiyun Cepu

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Cepu
  • Nomor: 2720
Stasiun Cepu.jpg
Peron lan palka Stasiun Cepu
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBlora
KecamatanCepu
KelurahanBalun
AlamatDl. Diponegoro no.97
Koordinat7°09′16″S 111°35′27″E / 7.154445°S 111.590751°E / -7.154445; 111.590751Koordhinat: 7°09′16″S 111°35′27″E / 7.154445°S 111.590751°E / -7.154445; 111.590751
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiun[1]
Nomer setasiun2720
Dhuwuring stasiun28 m
Kilometer
LayananSembrani, Jayabaya, Harina, Gumarang, Dharmawangsa, Sancaka Lor, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, Blora Jaya
Fasilitas
Kathahing jalur7 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi sing cendhak lan telu peron pulo sing cukup dhuwur)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Cepu (CU) iku stasiun sepur kang dumunung ing Balun, Cepu, Blora. Setatsiyun kang dumunung ing èlevasi +28 m dpl iki kalebu sajeroning Daerah Operasi IV Semarang, lan minangka setatsiyun sepur aktif kang dumunung ing paling wétan ing tlatah Jawa Tengah. Setatsiyun Cepu iku setatsiyun sepur gedhé dhéwé ing Kabupatèn Blora, lan manggon ing sangarepé Lapangan Ronggolawe. Saka Setatsiyun Cepu ana tilas percabangan rel sepur tumuju Kutha Blora, kang saiki wis ora aktif.

Layanan Sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]

Sembrani, menyang Jakarta lan Surabaya

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Ekonomi Lokal, saking lan menyang Surabaya

Barang[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Cepu per 4 April 2021 (sesuai Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
128 Gumarang Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 00.31 00.38
129 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 00.41 00.47
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 01.27 01.33
78 Sembrani Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif 02.34 02.37
271F Blora Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus - 05.00
125/124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 05.56 06.01
267 Maharani Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Premium 08.07 08.13
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Plus 10.27 10.32
163F/166F/167F Sancaka Utara Gambringan (GBN) bersambung Solo Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) Eksekutif & Bisnis 12.53 12.59
268 Maharani Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 14.07 14.13
269F Ambarawa Ekspres Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 15.24 15.29
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 16.26 16.32
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 17.26 17.31
127 Gumarang Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 18.01 18.07
123/126 Harina Cikampek (CKP) bersambung Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 19.44 19.49
77 Sembrani Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif 20.48 20.51
272F Blora Jaya Cepu (CU) Ekonomi Plus 21.07 -
168F/165F/164F Sancaka Utara Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Bisnis 21.50 21.56
256 Kertajaya Ekonomi Premium 23.11 23.17
255 Jakarta Pasar Senen (PSE) 23.15 23.22
  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
10141 Gumarang Tambahan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 19.06 19.12
Ekonomi Lokal
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Cepu Menyang Surabaya
395 12.10 - 396 - 04.45
397 21.33 398 13.25

Referensi[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Kapuan
Jalur sepur Gambringan-Surabaya Pasarturi Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Tobo

Koordhinat: 7°35′32″S 112°06′02″E / 7.5921751°S 112.1005386°E / -7.5921751; 112.1005386{{#coordinates:}}: ora bisa luwih saka siji tag utama per kaca

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.