Sepur Sembrani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Sembrani minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif lan luxury (reguler) sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Gambir-Surabaya lan kosok balene.

Sepur Sembrani
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VIII Surabaya
PandahuluMutiara Utara
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina2.900 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan725 km
Waktu parjalananrata-rata 10 jam 48 menit
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur77-78
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi saged diputer lan direbahaké tekan 180°
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 105 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA77-78
Peta rute
Cithakan:JAKK-SBI-ML

Jeneng Sembrani dijupuk seka crita legenda sing nggambarake jaran sing ana swiwine, Kuda Sembrani.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Surabaya PasarturiGambir pp.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8 1
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas Luxury (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp370.000,00–Rp600.000,00 gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Sembrani per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 77 Sembrani
(Surabaya Pasarturi–Gambir)
Sepur 78 Sembrani
(Gambir–Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 18.55 Gambir - 19.00
Lamongan 19.28 19.30 Cirebon 21.47 21.52
Bojonegoro 20.17 20.19 Tegal 22.46 22.49
Cepu 20.48 20.51 Pekalongan 23.30 23.33
Ngrombo 21.50 21.52 Semarang Tawang 00.39 00.44
Semarang Tawang 22.38 22.43 Ngrombo 01.31 01.33
Pekalongan 23.49 23.52 Cepu 02.34 02.37
Tegal 00.35 00.38 Bojonegoro 03.05 03.07
Cirebon 01.32 01.37 Lamongan 03.54 03.56
Jatinegara 04.10 04.12 Surabaya Pasarturi 04.30 -
Gambir 04.27 -

interior[besut | besut sumber]

interior lan spektifikasi
No item katrangan
1 Interior Desain disesuaikan karo aspèk estetika, keslametan & kenyamanan, dipirantèni peredam swara & isolasi panas ora gampang kobong
2 Palungguhan Kapasitas 52 palungguhan saben kréta, reclining & revolving seat system, dipepaki méja lipat & sèndhèran sikil, désain ergonomis Leluasa & nyaman
3 lawang ruangan Sistem gèsèr otomatis
4 Jendéla Kaca tetep duplèks, lapisan laminasi isolator panas dipepaki kordhèn Ukuran & désain disesuaikan karo aspèk kaslametan & keamanan
5 Penyegar udara 2 set Air Conditioner (AC) tiap kereta Temperatur 21 – 260 C
6 jinis bogie K8/NT.60 dengan system suspense conical rubber bounded dan coil spring dipirantèni bolster anchor sarta vertical shock absorber Ngalusaké goncangan
7 Fasilitas kaslametan Tabung pemadam kebakaran, emergency brake
8 Fasilitas liya Audio/video, lampu maca, toilet


Pranala njaba[besut | besut sumber]