Sepur Sembrani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:KASembrani.JPG
Sepur Sembrani

Sepur Sembrani iku sepur sing nglayani koridor Pasar Senen-Surabaya Pasarturi adohé 725 km.

Peluncuran perdana sepur Sembrani tanggal 1 Oktober 1995. Produk iki minangka pembaharuan lan inovasi saka Sepur Mutiara Utara sing wis ora operasi manèh.

Sepur sing duwé kapasitas 416 palungguhan iki (8 kereta kelas èksekutif) nawakaké alternatif lelungan wayah wengi liwat lintas Utara Pulo Jawa kanthi wektu tempuh watara 10 jam 30 menit lan mung mandheg ing Stasiun Pekalongan, Semarang Tawang, Cepu lan Bojanegara.

Wiwit Oktober 2008, rangkéyan sepur Sembrani diowahi dadi rangkéyan sepur (kaya) pesawat.

interior[besut | besut sumber]

interior lan spektifikasi
No item katrangan
1 Interior Desain disesuaikan karo aspèk estetika, keslametan & kenyamanan, dipirantèni peredam swara & isolasi panas ora gampang kobong
2 Palungguhan Kapasitas 52 palungguhan saben kréta, reclining & revolving seat system, dipepaki méja lipat & sèndhèran sikil, désain ergonomis Leluasa & nyaman
3 lawang ruangan Sistem gèsèr otomatis
4 Jendéla Kaca tetep duplèks, lapisan laminasi isolator panas dipepaki kordhèn Ukuran & désain disesuaikan karo aspèk kaslametan & keamanan
5 Penyegar udara 2 set Air Conditioner (AC) tiap kereta Temperatur 21 – 260 C
6 jinis bogie K8/NT.60 dengan system suspense conical rubber bounded dan coil spring dipirantèni bolster anchor sarta vertical shock absorber Ngalusaké goncangan
7 Fasilitas kaslametan Tabung pemadam kebakaran, emergency brake
8 Fasilitas liya Audio/video, lampu maca, toilet


Pranala njaba[besut | besut sumber]