Menyang kontèn

Setatsiyun Sembrani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Kereta api Sembrani
Sepur Sembrani teka ing Setatsiyun Gambir
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PandahuluMutiara Lor
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Gambir, pp.
Jarak parjalanan725 km
Waktu parjalananrata-rata 9 jam 30/32 menit
Frekuensi perjalanan harianSekali mulih-mangkat sedina
Nomor sepur77-78
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan luxury
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (eksekutif)
    kursi bisa direbahake lan diputer
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi bisa diputer lan bisa direbahake ngasi 140°
Susunan tampat tidurWonten
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupleks, dengan tirai, lapisan laminasi isolator panas.
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Teknis sarana dan prasarana
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub RI
Nomor KA77-78
Peta rute
Cithakan:GMR-SBI

Sepur Sembrani marupakan layanan sepur panumpang kelas eksekutif lan luxury (reguler) sing dioperasikake karo PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo nglayani lintas Surabaya Pasarturi–Gambir lan kosok balene.

Jeneng Sembrani dijupuk seka crita legenda sing nggambarake seekor jaran bersayap, Kuda Sembrani.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Surabaya PasarturiGambir mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka Sepur pambangkit (P) 1 2 3 4 Sepur dhahar (M1) 5 6 7 8 1
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas Luxury (K1)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp370.000,00–Rp600.000,00 gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.


Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Sembrani per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 77 Sembrani
(Surabaya Pasarturi–Gambir)
Sepur 78 Sembrani
(Gambir–Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 18.55 Gambir - 19.00
Lamongan 19.28 19.30 Cirebon 21.47 21.52
Bojonegoro 20.17 20.19 Tegal 22.46 22.49
Cepu 20.48 20.51 Pekalongan 23.30 23.33
Ngrombo 21.50 21.52 Semarang Tawang 00.39 00.44
Semarang Tawang 22.38 22.43 Ngrombo 01.31 01.33
Pekalongan 23.49 23.52 Cepu 02.34 02.37
Tegal 00.35 00.38 Bojonegoro 03.05 03.07
Cirebon 01.32 01.37 Lamongan 03.54 03.56
Jatinegara 04.10 04.12 Surabaya Pasarturi 04.30 -
Gambir 04.27 -