Setatsiyun Ngrombo

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Ngrombo

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun NBO.png
  • Singkatan: NBO
  • Nomor: 2619
Stasiun Ngrombo 2020.jpg
Tampilan ngarep Setatsiyun Ngrombo, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènGrobogan
KecamatanToroh
DésaDepok
AlamatDalan Raya Purwodadi-Solo
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunI[1]
PunggelanNBO
Nomer setasiun2619
Dhuwuring stasiun+38 m
Kilometerkm 58+710 lintas Semarang Tawang-Brumbung-Gambringan
LayananSembrani, Jayabaya, Harina, Gumarang (reguler & tambahan), Dharmawangsa, Kertajaya, Maharani, Ambarawa Ekspres, Blora Jaya, lan Kedung Sepur
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi sing rada dhuwur ing keloro ujunge lan nduwur ning bagian tengahe, siji peron pulo sing rada dhuwur, lan satu peron pulo sing dhuwur; ora ana peron pulo ing watara jalur 2 lan 3)
Jinis pasinyalan
  • Mekanik tipe Siemens & Halske semiotomatis kanthi modifikasi sinyal muka jinis elektrik (ngasi 2013)
  • Elektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02 (2013-saiki)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Ngrombo (NBO) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Depok, Toroh, Grobogan; ning kadhuwuran +38 meter; klebu ning Daerah Operasi IV Semarang. Jeneng setatsiyun iki dijupuk seka dusun papan setelah iki ana. Setatsiyun iki mrupakan setatsiyun aktip gedhe lan paling ramai ing Kabupaten Grobogan, jarake sekitar 1,7 km ning arah kulon seka Setatsiyun Gambringan.

Mbiyen ning arah kulon setatsiyun iki, sakderenge Setatsiyun Sedadi, wonten Halte Ngloram sing saiki uwis ora aktif.[2]

Siji-sijine sepur panumpang sing nglintas langsung/ora mandheg ing setatsiyun iki yaiku Sepur Argo Bromo Anggrek.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]

Sembrani, menyang Jakarta lan menyang Surabaya (wonten sepur eksekutif jinis luxury)

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Lokal[besut | besut sumber]

Kedung Sepur, saking lan menyang Semarang

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Ngrombo per 4 April 2021 (manut Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
106/107 Jayabaya Surabaya Pasarturi (SBI) bersambung Malang (ML) Eksekutif & Ekonomi Plus 00.16 00.18
255 Kertajaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 00.33 00.36
78 Sembrani Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Luxury 01.31 01.33
129 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 01.59 02.01
125/124 Harina Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi Premium 04.46 04.49
271F Blora Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 06.31 06.33
270F Ambarawa Ekspres Surabaya Pasarturi (SBI) 09.09 09.12
267 Maharani Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Premium 09.32 09.35
268 Surabaya Pasarturi (SBI) 12.46 12.49
130 Dharmawangsa Eksekutif & Ekonomi 16.14 16.16
269F Ambarawa Ekspres Semarang Poncol (SMC) Ekonomi Plus 16.44 16.47
108/105 Jayabaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.43 17.46
127 Gumarang Eksekutif & Bisnis 19.12 19.14
272F Blora Jaya Cepu (CU) Ekonomi Plus 19.32 19.34
123/126 Harina Cikampek (CKP) bersambung Bandung (BD) Eksekutif & Ekonomi Premium 20.51 20.53
77 Sembrani Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Luxury 21.50 21.52
256 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 21.59 22.01
128 Gumarang Eksekutif & Bisnis 23.20 23.23
  • Sepur antarkutha tambahan (beroperasi pada masa lebaran dan natal-tahun baru; terkadang juga pada hari libur nasional atau akhir pekan tertentu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
10141 Gumarang Tambahan Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Bisnis 20.17 20.19
Sepur Kedung Sepur
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Semarang Menyang Ngrombo
595 - 10.00 596 08.05 -
597 17.00 598 15.29

Gladri foto saka Stasiun Ngrombo[besut | besut sumber]

Stasiun Ngrombo

Cathetan suku[besut | besut sumber]

  1. PT Kereta Api Indonesia (Persero) (2019). Company Profile PT Kereta Api Indonesia (Persero) Daop 4 Semarang (PDF). e-PPID PT Kereta Api Indonesia.
  2. Officieele Reisgids der Spoor en Tramwegen en Aansluitende Automobieldiensten op Java en Madoera. Staatsspoor en Tramwegen Particuliere Spoor en Tramweg-Maatschappijen. 1932. pp. 164–165.

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Sedadi
Segitiga Brumbung-Gundih-Gambringan Setatsiyun sabanjuré:
Terminus