Sepur Maharani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Maharani
Kereta api Maharani.jpg
Sepur Maharani (Sepur) nalika mlebu ana ing Setatsiyun Semarang Tawang
Surasa
GolonganÉkonomi plus
PranataSepur antarkutha
DrajadBeroperasi
PapanDaerah Operasi VIII Surabaya
Tasiyun terminusSurabaya Pasar Turi
Semarang Poncol
Cacahing tasiyun9
Jaluring playanan1
Angkaning sepur213-214
Palakon
Dibukak1 Juni 2014
PanduwéPT. Kereta Api Indonesia
DèpotSurabaya Pasar Turi (SBI)
LokomotifCC 201, CC 203, C 206
Tèhnis
Jarak nempuh282 km
Ambaning sepur1.067 mm
Karikatan palakon50 ngantos 100 km/jam
Peta Rute

Rute Sepur[besut sumber]

Maharani ya iku salah sawijining armada sepur utawa basa kramane kréta latu kagungane PT. Kereta Api Indonesia ingkang lelados rute lampah 282 kilomèter, ya iku saking kutha Surabaya nganthos kutha Semarang [1]. Nalika miwiti surya 1 Juni 2014, sepur Maharani taksih sepi penumpang ingkang tidhak dhateng Surabara utawa Semarang [2]. Rute stasiun ingkang diliwati ya iku diwiwiti saking Stasiun Semarang Poncol, banjur Stasiun Semarang Tawang, lajeng terus ngantos Setatsiyun Pasar Turi.

Sajarah sepur Maharani[besut | besut sumber]

Sepur Maharani iku sawijiné produk moda transportasi anggoné Dhaérah Operasi 8 kutha Surabaya. Jaman miwiti layanan, ruté saka sepur iki namung nganti Stasiun Cepu. Banjur, miwiti taun 2015, ruté ditambah nganti Stasiun Semarang Poncol amarga kathah peminaté

Sepur 267 Maharani (Surabaya Pasarturi - Semarang Poncol)
Setatsiyun Karawuhan Kabudhalan
Surabaya Pasarturi - 06.00
Lamongan 06.34 06.37
Babat 06.59 07.02
Bojonegoro 07.33 07.36
Cepu 08.07 08.13
Randublatung 08.36 08.39
Kradenan 09.06 09.08
Ngrombo 09.32 09.35
Semarang Tawang 10.26 10.31
Semarang Poncol 10.38 -
Sepur 268 Maharani (Semarang Poncol - Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Karawuhan Kabudhalan
Semarang Poncol - 11.45
Semarang Tawang 11.52 11.57
Ngrombo 12.46 12.49
Kradenan 13.13 13.15
Randublatung 13.41 13.44
Cepu 14.07 14.13
Bojonegoro 14.43 14.46
Babat 15.15 15.18
Lamongan 15.41 15.44
Surabaya Pasarturi 16.18 -

Catethan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]