Sepur Maharani

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Sepur Maharani
Kereta api Maharani.jpg
Surasa
Golongan Ékonomi AC
Pranata Sepur Ekspres
Drajad Beroperasi
Papan Daop VIII Surabaya
Tasiyun terminus Surabaya Pasar Turi
Semarang Poncol
Cacahing tasiyun 9
Jaluring playanan 1
Angkaning sepur 213-214
Palakon
Dibukak 1 Juni 2014
Panduwé PT Kereta Api Indonesia
Palaku Daerah Operasi VIII Surabaya
Dèpot Surabaya Pasar Turi (SBI)
Lokomotif CC201, CC203, CC206
Tèhnis
Jarak nempuh 282 km
Ambaning sepur 1.067 mm
Karikatan palakon 50 ngantos 100 km/jam
Peta Rute

Rute Sepur[besut sumber]

Maharani ya iku salah sawijining armada sepur utawa basa kramane kréta latu kagungane PT Kereta Api Indonesia ingkang lelados rute lampah 282 kilomèter, ya iku saking kutha Surabaya nganthos kutha Semarang [1]. Nalika miwiti surya 1 Juni 2014, sepur Maharani taksih sepi penumpang ingkang tidhak dhateng Surabara utawa Semarang [2]. Rute stasiun ingkang diliwati ya iku diwiwiti saking Stasiun Semarang Poncol, banjur Stasiun Semarang Tawang, lajeng terus ngantos Stasiun Pasar Turi.

Sajarah sepur Maharani[besut | besut sumber]

Sepur Maharani iku sawijiné produk moda transportasi anggoné Dhaérah Operasi 8 kutha Surabaya. Jaman miwiti layanan, ruté saka sepur iki namung nganti Stasiun Cepu. Banjur, miwiti taun 2015, ruté ditambah nganti Stasiun Semarang Poncol amarga kathah peminaté

Sepur 213 Maharani (Surabaya Pasar Turi - Semarang Poncol)
Stasiun Karawuhan Kabudhalan
Stasiun Pasar Turi - 06.00
Lamongan 06.37 06.40
Babat 07.04 07.07
Bojonegoro 07.36 07.40
Stasiun Cepu 08.11 08.20
Randublatung 08.41 08.48
Stasiun Ngrombo 09.37 09.40
Semarang Tawang 10.30 10.38
Semarang Poncol 10.45 -
Sepur 214 Maharani (Semarang Poncol - Surabaya Pasar Turi)
Stasiun Karawuhan Kabudhalan
Semarang Poncol - 11:40
Semarang Tawang 11:47 11:55
Ngrombo 12:45 12:50
Randublatung 13:40 13:45
Cepu 14:07 14:15
Bojonegoro 14:45 14:50
Babat 15:19 15:22
Lamongan 15:46 15:49
Surabaya Pasar Turi 16:26 -

Catethan Suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]

Uga delengen[besut | besut sumber]