Sepur Dharmawangsa Ekspres

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Dharmawangsa yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Pasar Senen-Surabaya Pasarturi liwat Semarang Tawang lan kosok balene.

Sepur Dharmawangsa
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.200 panumpang ben sasi
Perjalanan
Relasi parjalananPasar Senen-Surabaya Pasarturi, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan725 km
Waktu parjalanan11 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur129-130
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan èkonomi (reguler)
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 106 kursi disusun 3-2 (èkonomi)
    kursi saling adep adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (kanggo kelas èksekutif)
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA129-130
Peta rute
Cithakan:JAKK-SMT-SBI

Sepur sing dioperasikake pertama kali tanggal 2 Desember 2019 wiwit dilaksanakake grafik lelampahan sepur (gapeka) 2019 niki ngunakake rangkaian Sepur Brantas lan rangkaian cadangan kagungane Depo Sepur Jakarta Kota (JAKK).

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute PasarsenenSurabaya Pasarturi mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 3 Sepur dhahar-pambangkit 1 2 3 4 5 6
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur iki ana ing teksiran watara Rp80.000,00–Rp150.000,00 kanggo kelas ekonomi lan Rp210.000,00-Rp 390.000,00 kanggo kelas eksekutif, gumantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ing sakjeroning sepur, sarta dina-dina mirunggan kaya dene dina pungkasaning minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Dharmawangsa per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 129 Dharmawangsa
(Surabaya Pasarturi–Pasar Senen)
Sepur 130 Dharmawangsa
(Pasar Senen–Surabaya Pasarturi)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Surabaya Pasarturi - 22.35 Pasar Senen - 08.50
Lamongan 23.09 23.12 Pegadenbaru 10.34 10.36
Babat 23.34 23.37 Haurgeulis 10.47 10.49
Bojonegoro 00.08 00.11 Cirebon Prujakan 11.52 12.00
Cepu 00.41 00.47 Brebes 12.45 12.48
Randublatung 01.11 01.13 Tegal 13.00 13.05
Ngrombo 01.59 02.01 Pekalongan 13.51 13.55
Semarang Tawang 02.50 03.00 Weleri 14.35 14.38
Weleri 03.36 03.39 Semarang Tawang 15.15 15.25
Pekalongan 04.17 04.21 Ngrombo 16.14 16.16
Tegal 05.10 05.16 Randublatung 17.03 17.05
Brebes 05.28 05.30 Cepu 17.26 17.31
Cirebon Prujakan 06.15 06.25 Bojonegoro 18.00 18.03
Pegadenbaru 07.36 07.39 Babat 18.32 18.35
Jatinegara 09.12 09.14 Lamongan 18.57 19.00
Pasar Senen 09.25 - Surabaya Pasarturi 19.35 -