Setatsiyun Brebes

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Brebes (BB) yaiku stasiun kereta api kelas 1 seng manggon neng Brebes, Brebes, Kabupaten Brebes ning kadhuwuran +4 m lan setatsiyun iki letake paling wetan ning Daerah Operasi III Cirebon, sarta setatsiyun utama ning Kabupaten Brebes, setatsiyun iki ana ing pinggir Jalan Raya Brebes sing nuju Cirebon-Jakarta.

Stasiun Brebes

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun BB.png
  • Singkatan: BB
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBrebes
KecamatanBrebes
KelurahanBrebes
AlamatDl. Jenderal Sudirman no.1/Raya Tegal-Cirebon
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi III Cirebon
Kelas setasiun1[1]
PunggelanBB
Dhuwuring stasiun+4 m
LayananArgo Cheribon, Brantas, Dharmawangsa, Ciremai (jadwal esuk arah Cikampek-Bandung lan wengi arah Semarang), Kaligung, Menoreh, Kertajaya, Tawang Jaya (reguler & premium, (kacuali premium arah Jakarta), Matarmaja, lan Tegal Ekspres
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur3 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (loro peron sisi lan siji peron pulo seng padha-padha dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun iki duwe telu jalur sepur ditambah siji Sepur Badug sing disambungake ing ujung kulon garis 3. Wiwitane, jalur 1 yaiku sepur lurus. Sawise jalur ganda ing setatsiyun iki menyang Setatsiyun Tegal dioperasikake kanthi resmi wiwit tanggal 15 Desember 2003 lan banjur segmen menyang Setatsiyun Losari wiwit awal Desember 2013, jalur 1 digunakake minangka sepur lurus kanggo arah Cirebon wae, dene jalur 2 dianggo sepur lurus mung kanggo arah Semarang. Kajaba iku, sistem sinyal listrik lawas wis diganti karo sing anyar sing diproduksi dening PT Len Industri.

Operasi setatsiyun iki uga wis dipindhah menyang bangunan anyar sing luwih gedhe sing ana ing sisih wetan bangunan lawas sing dilengkapi overcaps saéngga panumpang ora panas banget utawa kejiret udan nalika ngenteni teka sepur. Bangunan setatsiyun lawas sing warisane Semarang-Cheribon Stoomtram Maatschappij isih digunakake.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Wiwit 1 April 2017 setatsiyun iki dadi setatsiyun pungkasan kanggo sebagian lakuning KA Kaligung sing sakderenge mung nglayani ngasi Setatsiyun Tegal saja.

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kertajaya, menyang Jakarta lan menyang Surabaya

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Menoreh, menyang Jakarta lan menyang Semarang

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandek ning Setatsiyun Brebes per 4 April 2021 (Gapeka 2021).

  • KA Reguler
No. KA KA Menyang Kelas Teka Mangkat
255 Kertajaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 04.15 04.17
310 Tawang Jaya Semarang Poncol (SMC) Ekonomi 04.18
210 Kaligung* Eksekutif & Ekonomi Plus - 04.45
129 Dharmawangsa Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 05.28 05.30
21F Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Plus 07.07 07.09
203 Kaligung* Cirebon Prujakan (CNP) 07.32 07.35
145F/148F Ciremai Cikampek (CKP) bersambung Bandung (BD) Eksekutif & Bisnis 09.06 09.08
204 Kaligung* Semarang Poncol (SMC) Eksekutif & Ekonomi Plus 10.00 10.02
263 Menoreh Jakarta Kota (JAKK) Ekonomi Plus 10.39 10.41
209 Kaligung* Brebes (BB) Eksekutif & Ekonomi Plus 11.15 -
162F Tawang Jaya Premium Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus/Premium 11.35 11.37
208 Kaligung* Semarang Poncol (SMC) Eksekutif & Ekonomi Plus - 12.00
130 Dharmawangsa Surabaya Pasarturi (SBI) Eksekutif & Ekonomi 12.45 12.48
16 Argo Cheribon Tegal (TG) Eksekutif & Ekonomi Plus 13.59 14.02
340 Tegal Ekspres Ekonomi 14.36 14.40
282 Matarmaja Malang (ML) 14.52 14.55
25 Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Plus 14.57 15.00
319 Tegal Ekspres Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 15.46 15.49
22F Argo Cheribon Tegal (TG) Eksekutif & Ekonomi Plus 15.47 15.51
309 Tawang Jaya Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi 16.06 16.08
29F Argo Cheribon Jakarta Gambir (GMR) Eksekutif & Ekonomi Plus 17.22 17.25
110 Brantas Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi 17.34 17.37
256 Kertajaya Surabaya Pasarturi (SBI) Ekonomi Premium 18.22 18.25
109 Brantas Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi 21.40 21.42
151/150 Ciremai Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Bisnis 22.26 22.48
264 Menoreh Ekonomi Plus 23.18 23.20
26 Argo Cheribon Tegal (TG) Eksekutif & Ekonomi Plus 23.40 00.01

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.