Setatsiyun Weleri

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Weleri

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WLR.png
  • Singkatan: WLR
  • Nomor: 2501
Stasiun Weleri 2019.jpg
Setatsiyun Weleri, 2019
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènKendal
KecamatanWeleri
DésaKarangdowo
AlamatDalan Stasiun Weleri 1
Kodhe pos51355
Sujarah
Bukak1897
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiunI[1]
PunggelanWLR
Nomer setasiun2501
Dhuwuring stasiun+12 m
Kilometerkm 39+065 lintas Semarang Poncol-Tegal-Cirebon
km 0+000 lintas WeleriBesokor
LayananJayabaya, Dharmawangsa, Ciremai, Kamandaka, Joglosemarkerto, Kaligung, Tawang Jaya (reguler & premium), Kertajaya, lan Menoreh
LoketSistem tiket daring, nglayani pemesanan lan pembelian langsung ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggo pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada dhuwur)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Sinyal Interlocking Len-02 (2013–saiki)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Weleri (WLR) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Karangdowo, Weleri, Kendal. Setatsiyun sing terletak ning kadhuwuran +12 m iki klebu ning njero Daerah Operasi IV Semarang lan mrupakan setatsiyun sepur sing lokasine paling kulon ing Kabupaten Kendal.

Sakniki setatsiyun iki dadi setatsiyun utama sing nggantikake Setatsiyun Kendal amarga mrupakan siji-sijine sing nglayani munggah-mudhun panumpang ing daerah kasebut. Setatsiyun iki mung disinggahi karo sebagian gedhe sepur panumpang kelas ekonomi lan kelas campuran. Seka dalan gedhe, setatsiyun iki ana ing wingking Peken Weleri.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Stasiun sadurungé:
Setatsiyun Krengseng
Stasiun sabanjuré:
Setatsiyun Kalibodri
  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.