Sepur Kaligung

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Kaligung yaiku layanan sepur panumpang kelas eksekutif lan ekonomi plus sing dioperasikake oleh PT. Kereta Api Indonesia (Persero), kanggo hubungake Semarang Poncol karo Tegal, Brebes lan Cirebon Prujakan.

Sepur Kaligung
Informasi umum
Jenis sepurSepur aglomerasi
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi IV Semarang
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSemarang Poncol-Tegal, Brebes, Cirebon Prujakan, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan148,1 km
Lintas Semarang Poncol-Tegal
160,4 km
Lintas Semarang Poncol-Brebes
222,3 km
Lintas Semarang Poncol-Cirebon Prujakan
Waktu parjalananrata-rata 2 jam ngasi 2,5 jam
Frekuensi perjalanan harianLima parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur201-208 lan 209F-212F
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 lungguhan disusun 2-2 (eksekutif) kursi bisa direbahake lan diputer
  • 80/64 lungguhan disusun 2-2. Akehe 40/32 kursi madep ngarep lan 40/32 kursi madep wingking (ekonomi plus)
    kursi ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (kanggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203, CC 206
Lebar sepur1.067 mm
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA201-208 lan 209F-212F
Peta rute
Cithakan:JAKK-SBI-ML

Jeneng "Kaligung" dijupuk seka salah sawijineng kali ning Jawa Tengah, Kali Gung sing ana ing Kabupaten Tegal.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Semarang PoncolTegal/Brebes/Cirebon Prujakan mangkat-mulih.
Tata rangkening sepur
Sepur angka 1 2 Sepur dhahar 1 2 3 4 5 6 7 Sepur pambangkit (P)
Katerangan Sepur panumpang kelas eksekutif (K1) Sepur panumpang kelas ekonomi plus (K3)
Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuing sepur Kaligung per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Setatsiyun Sepur 271 Sepur 273 Sepur 275 Sepur 277 Sepur 279
Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat
Semarang Poncol - 05.00 - 13.50 - 19.55 - 16.35 - 08.50
Weleri 05.36 05.53 14.22 14.24 20.28 20.30 17.08 17.11 09.23 09.26
Batang 06.07 06.09 Ls. Ls. 17.44 17.46 Ls.
Pekalongan 06.21 06.25 15.03 15.07 21.08 21.12 17.58 18.02 10.06 10.11
Pemalang 06.51 06.54 15.32 15.35 21.37 21.41 18.28 18.31 10.36 10.40
Tegal 07.17 07.25 16.00 - 22.05 - 18.54 - 11.03 11.11
Brebes 07.36 07.38 11.24 -
Tanjung 07.54 07.58
Losari 08.03 08.05
Babakan 08.14 08.16
Cirebon Prujakan 08.35 -
Setatsiyun Sepur 272 Sepur 274 Sepur 276 Sepur 278 Sepur 280
Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat
Cirebon Prujakan - 09.10
Babakan 09.29 09.31
Losari 09.41 09.43
Tanjung 09.50 09.52
Brebes 10.08 10.10 - 12.15 - 04.45
Tegal 10.22 10.28 - 16.50 - 19.45 12.30 12.38 04.57 05.05
Pemalang 10.51 10.53 17.12 17.15 20.09 20.11 13.01 13.04 05.27 05.05
Pekalongan 11.18 11.22 17.41 17.45 20.35 20.40 13.29 13.33 05.06 06.00
Batang Ls. 17.55 17.57 Ls. Ls. 06.11 06.13
Weleri 12.01 12.03 18.30 18.32 21.20 21.23 14.13 14.17 06.44 06.47
Semarang Poncol 12.36 - 19.05 - 21.57 - 14.50 - 07.21 -