Setatsiyun Pemalang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Setatsiyun Pemalang (PML) yaiku setatsiyun sepur kelas 1 seng manggon neng Pelutan, Pemalang, Pemalang ning kadhuwuran +6 m. Setatsiyun niki termasuk setatsiyun ning Daerah Operasi IV Semarang yaiku setatsiyun siji-sijinipun setatsiyun ning Kabupaten Pemalang

Stasiun Pemalang

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun PML.png
  • Singkatan: PML
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènPemalang
KecamatanPemalang
KelurahanPelutan
AlamatDl. Veteran 28
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiun1[1]
PunggelanPML
Dhuwuring stasiun+6 m
Kilometer
LayananArgo Cheribon, Jayabaya, Gumarang, Ciremai, Kamandaka, Joglosemarkerto, Menoreh, Tawang Jaya (premium & reguler)
LoketSistem tiket daring; ngelayani pemesenan langsung lan pangubahan/pawurungan kabarangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kangge pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur4 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo seng rada dhuwur)
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Awale setatsiyun iki nduwe telu jalur sepur karo jalur 2 yaiku sepur lurus. Sawise jalur ganda ing petak setatsiyun iki ngasi Setatsiyun Petarukan resmi dioperasiake mulai akhir Oktober 2008 lan banjur segmen ngasi Setatsiyun Larangan mulai 9 September 2009, jalur 2 didadikake sepur lurus dinggo arah Semarang mawon, jalur 3 didadiake minongko sepur lurus mung dinggo arah Cirebon, lan jalur 4 ditambahake ning sisi lor setatsiyun minongko sepur belok anyar. Liane niku, ditambahake kanopi sing diyakini yaiku pindahan seko Setatsiyun Demak, dadi nampak kaya setatsiyun sing cukup gedhe.

Keunikan setatsiyun iki yaiku dirungokake lagu Ande-ande Lumut versi instrumental saben ana sepur rawuh, budhal, lan susul antar sepur.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Menoreh, menyang Jakarta lan menyang Semarang

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Tawang Jaya, menyang Jakarta lan menyang Semarang

Papasan lan persusulan[besut | besut sumber]

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.