Setatsiyun Petarukan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Petarukan
'
250px
Stasiun Petarukan
Letak
PropinsiJawa Tengah
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi IV Semarang
Kelas setasiun[1]
Dhuwuring stasiun+10 m
LayananBrantas, Kertajaya, Matarmaja, Tawang Jaya, Kaligung Ékonomi
Fasilitas
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Petarukan (PTA) ya iku stasiun kereta api kang ana ing Serang, Petarukan, Pemalang. Setatsiyun kang mapan ing kadhuwuran +10 m iki ana ing Daerah Operasi IV Semarang. Wiwit tanggal 30 Oktober 2008, ril jalur gandha sadawaning 6,8 kilomèter kang ngubungake setatsiyun iki karo Pemalang wis wiwit operasi.

Setatsiyun Petarukan duwé 3 jalur sepur.

  • Jalur 1 minangka percabangan saka jalur 2 kang adaté diisi KA arah Pekalongan manawa arep

disusul sepur ing mburiné. Jalur 1 iki uga diisi KA arah Tegal jalaran ana wesel kang saka spoor lurus.

  • Jalur 2 minangka jalur lurus saka arah Pekalongan lan jalur ménggok saka arah Tegal.
  • Jalur 3 minangka jalur lurus saka arah Tegal lan ing pucuking jalur iki bakal ménggok lan nyawiji karo jalur 2.

Sepur[besut | besut sumber]

Rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.


Stasiun sadurungé:
Stasiun Pemalang
Stasiun sabanjuré:
Stasiun Comal

Koordhinat: 6°53′51″S 109°26′59″E / 6.89750°S 109.44972°E / -6.89750; 109.44972