Sepur Argo Cheribon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Argo Cheribon minangka layanan sepur kelas penumpang kelas luxury, eksekutif, lan ekonomi plus sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo hubungake Pemalang-Tegal, lan Cirebon karo Jakarta kosok balene. Sepur niki diresmiake wiwit tanggal 16 Agustus 2019.

Sepur Argo Cheribon
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi III Cirebon
PandahuluArgo Jati
Tegal Bahari
Cirebon Ekspres
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananPemalang/Tegal/Cirebon-Gambir, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan
  • 219 km lintas Cirebon-Gambir
  • 294,7 km lintas Tegal-Gambir
  • 29,3 km lintas Tegal Pemalang
Waktu parjalanan3-4 jam
Nomor sepur13-14 (reguler)
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasLuxury, eksekutif, lan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 26 kursi disusun 1-2 (luxury)
    kursi saged diputer lan saged direbahake ngasi 180°
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2 (ekonomi plus). Akehe 40 kursi madep arah ngarep lan 40 kursi madep arah mburi
    kursi mboten saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA15-16/25-26 (reguler)
17F-24F/27F-34F (fakultatif)
Peta rute
Cithakan:SBI-SMT-JAKK

Jeneng "Cheribon" asale seka jenenge Kutha Cirebon pas jaman Hindia Belanda. Sepur Argo Cheribon mulai beroperasi wiwit 16 Agustus 2019—yaiku gabungane seka telu layanan sepur, yaiku Argo Jati, Cirebon Ekspres, lan Tegal Bahari.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute CirebonGambir pp.
TegalGambir mangkat-mulih.
TegalPemalang lan PemalangGambir
Lokomotif CC 206
Tata rangkening sepur
  • 1 sepur pambangkit (P CN) + 5 sepur kelas eksekutif (K1 CN) + 1 sepur dhahar (KM1/M1 CN) + 4/5 sepur kelas ekonomi plus (K3 2016 CN)
  • 1 sepur kelas luxury (K1 2019 ML)* + 1 sepur pambangkit (P ML) + 5 sepur kelas eksekutif (K1 2016/2017 ML) + 1 sepur dhahar (M1 2016/2017 ML) + 4 sepur kelas eksekutif (K1 2016/2017 ML)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp115.000,00–Rp130.000,00 dinggo kelas ekonomi, lan Rp130.000,00–Rp200.000,00 dinggo kelas eksekutif, tergantung jarak sing arep ditempuh penumpang, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional. Adapun tarif sepur dinggo lintas TegalPemalang ditetapake gedhene Rp50.000,00 (eksekutif) lan Rp40.000,00 (ekonomi). Liane niku, berlaku pula tarif khusus sing isoh dipesan rong jam sakderenge kamangkatan.

  • TegalHaurgeulis utawa sewalike: Rp65.000,00 (eksekutif) lan Rp45.000,00 (ekonomi plus)
  • CirebonHaurgeulis utawa sewalike: Rp 50.000,00 (eksekutif) lan Rp35.000,00 (ekonomi plus)
  • TegalCirebon dan BekasiJakarta utawa sewalike: Rp30.000,00 (eksekutif) lan Rp20.000,00 (ekonomi plus)

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning sepur Argo Cheribon per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Argo Cheribon (Pemalang/Tegal–Cirebon-Gambir)
Setatsiyun Sepur 15 Sepur 17F Sepur 19F Sepur 21F Sepur 23F Sepur 25 Sepur 27F Sepur 29F Sepur 31F
Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Tiba Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Tiba Mangkat
Pemalang - 06.25
Tegal 06.49 06.55 - 14.45 - 17.10
Brebes 07.07 07.09 14.57 14.59 17.22 17.24
Tanjung 07.25 07.27 Ls Ls Ls Ls
Losari 07.34 07.36 15.22 15.24 Ls Ls
Babakan 07.46 07.48 Ls Ls 17.55 17.57
Cirebon - 06.00 - 05.00 - 07.25 08.10 08.20 - 13.45 15.54 16.05 - 16.55 18.20 18.30 - 21.00
Arjawinangun Ls Ls Ls Ls 07.40 07.42 Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls
Jatibarang 06.30 06.33 05.30 05.32 07.59 08.01 08.50 08.52 14.15 14.17 16.35 16.37 17.26 17.28 19.00 19.02 21.30 21.32
Terisi Ls Ls Ls Ls Ls Ls 09.08 09.10 Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls
Haurgeulis 07.07 07.09 Ls Ls Ls Ls 09.29 09.31 14.50 14.52 17.10 17.12 18.01 18.03 Ls Ls Ls Ls
Pegaden Baru Ls Ls Ls Ls 08.43 08.45 Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls
Bekasi 08.37 08.39 07.23 07.25 10.02 10.04 10.59 11.01 16.16 16.18 18.38 18.40 19.31 19.33 21.02 21.04 23.27 23.29
Jatinegara 08.56 08.58 07.40 07.42 10.21 10.23 11.16 11.18 16.35 16.38 18.57 18.59 19.50 19.52 21.20 21.22 23.45 23.47
Gambir 09.14 - 07.58 - 10.39 - 11.34 - 16.55 - 19.15 - 20.08 - 21.38 - 00.02 -
Argo Cheribon (Gambir–Cirebon-Tegal/Pemalang)
Setatsiyun Sepur 16 Sepur 18F Sepur 20F Sepur 22F Sepur 24F Sepur 26 Sepur 28F Sepur 30F Sepur 32F Sepur 34F
Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Mangkat Teka Berangkat Teka Mangkat Teka Mangkat
Gambir - 17.20 - 08.20 - 09.40 - 11.10 - 12.10 - 19.40 - 20.40 - 22.15 - 00.45
Bekasi 17.52 17.54 Ls Ls 10.12 10.14 11.42 11.44 12.42 12.44 20.12 20.14 21.12 21.14 22.47 22.49 01.16 01.18
Haurgeulis Ls Ls Ls Ls 11.40 11.42 13.10 13.12 14.10 14.12 Ls Ls 22.38 22.40 00.16 00.18 Ls Ls
Terisi Ls Ls Ls Ls Ls Ls 13.31 13.33 Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls
Jatibarang 19.45 19.47 10.37 10.39 12.14 12.16 13.48 13.50 14.45 14.47 22.08 22.10 Ls Ls 00.50 00.52 03.11 03.13
Arjawinangun Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls 15.05 15.07 Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls Ls
Cirebon 20.18 - 11.10 - 12.45 12.55 14.23 14.41 15.24 - 22.40 22.47 23.39 - 01.24 - 03.45 -
Babakan 13.18 13.20 15.06 15.08 23.09 23.11
Losari 13.30 13.32 15.18 15.20 Ls Ls
Tanjung 13.40 13.42 15.28 15.30 Ls Ls
Brebes 13.59 14.02 15.47 15.51 23.40 00.01
Tegal 14.15 - 16.04 - 00.12 - - 05.20
Pemalang 05.35 -