Daerah Operasi III Cirebon

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daerah Operasi III Cirebon
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daerah Operasi III Cirebon
Kantor Daop/Divre
PropinsiJawa Kulon
KuthaCirebon
KecamatanKejaksan
KelurahanKebonbaru
AlamatDalan Siliwangi No.82
45124
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivreCN
Setatsiyun paling dhuwur1. +35 m (Cikaum)
2. +35 m (Tanjungrasa)
LayananDeleng ing ngisor.
Karakteripun jalurLintas datar
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè90 s.d. 120 km/jam
Peta rute
DAOP3.jpg

Daerah Operasi III Cirebon, disingkat dadi Daop 3 Cirebon utawa Daop III CN, yaiku salah sawijineng daerah operasi perkeretaapian Indonesia, ing lingkungan PT Kereta Api Indonesia (Persero) sing wonten ing ngisor Direksi PT Kereta Api Indonesia dipimpin karo seorang Vice President (VP) sing wonten ing ngisor lan tanggung jawab marang Direksi PT Kereta Api Indonesia.

Daop III Cirebon uga mrupakan siji-sijine Daop sing ora nduwe sepur Ekonomi PSO (K3 AC Split) kajaba sepur Ekonomi 1 tersisa seka Depo Sepur Cirebon yaiku K3 0 98 10 CN sing sakiki uwis dimutasi ning Bandung (BD).

Daerah Operasi III Cirebon nduwe telu setatsiyun gedhe, ing antarane yaiku Setatsiyun Cirebon, Setatsiyun Jatibarang, lan Setatsiyun Cirebon Prujakan, nalika setatsiyun sepur kelas menengah ing antarane yaiku Setatsiyun Ciledug, Setatsiyun Brebes, Setatsiyun Haurgeulis, lan Setatsiyun Pagaden Baru. Gudang sepur wonten ing Setatsiyun Jatibarang, nalike depo lokomotif wonten ora adoh seka Setatsiyun Cirebon.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Sepur panumpang sing wonten ing pengoperasian DAOP 3 Cirebon ing antarane yaiku: (Mulai 10 Februari 2021)

Nomor sepur Jeneng sepur Rute Kelas Lokomotif Depo sepur Tata rangkening sepur
15-16, 17F-19F, 23F-24F, 27F-28F Argo Cheribon Cirebon-Gambir Eksekutif & Ekonomi Plus CC 206 Cirebon (CN) 1 sepur pambangkit + 5 sepur eksekutif + 1 sepur dahar + 4 sepur ekonomi plus
25-26, 20F-22F-29F Argo Cheribon Tegal-Cirebon-Gambir Eksekutif & Ekonomi Plus CC 206 Cirebon (CN) 1 sepur pambangkit + 5 sepur eksekutif + 1 sepur dahar + 4 sepur ekonomi plus
34F-21F Argo Cheribon Pemalang-Tegal-Gambir Eksekutif & Ekonomi Plus CC 206 Cirebon (CN) 1 sepur pambangkit + 5 sepur eksekutif + 1 sepur dahar + 4 sepur ekonomi plus
111-114 Ranggajati Cirebon-Jember Eksekutif & Bisnis CC 206 Cirebon (CN) 1 sepur pambangkit + 5 sepur eksekutif + 1 sepur dahar + 4 sepur bisnis

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Daerah Operasi
Daérah Operasi I Jakarta
Daerah Operasi II Bandung
Daerah Operasi III Cirebon
Daerah Operasi IV Semarang
Daerah Operasi V Purwakerta
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Daerah Operasi VII Madiun
Daerah Operasi VIII Surabaya
Daerah Operasi IX Jember