Daerah Operasi V Purwakerta

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Daerah Operasi V Purwakerta
PT Kereta Api Indonesia (Persero)
Daerah Operasi V Purwakerta
Kantor Daop/Divre
PropinsiJawa Tengah
KabupatènBanyumas
KecamatanPurwakerta Wetan
KelurahanKranji
AlamatDl. Jenderal Soedirman 209
Informasi liyan
Punggelan Daop/DivrePWT
Setatsiyun paling dhuwur+328 m (Patuguran)
LayananDeleng ing ngisor
Karakteripun jalurLintas pegunungan, mung sebagian lintas rata
Batas kalajon paling dhuwur sing diizinkè60 s.d. 90 km/jam

Daerah Operasi V Purwokerto utawa disingkat Daop 5 Purwokerto utawa Daop V PWT yaiku salah sawijineng daerah operasi perkeretaapian ing Indonesia, ning lingkungan PT. Kereta Api Indonesia (Persero) sing ana ning ngisor Direksi PT Kereta Api Indonesia dipimpin karo seorang Vice President (VP) sing ana ing ngisor lan tanggung jawab marang Direksi PT Kereta Api Indonesia.

Daerah Operasi V Purwokerto nduwe macem-macem setatsiyun gedhe, yaiku Setatsiyun Purwakerta, Setatsiyun Kuthaarja, Setatsiyun Kebumen, Setatsiyun Kroya, lan Setatsiyun Maos. Depo sepur ana ing Setatsiyun Purwakerta & Setatsiyun Kuthaarja, sedangkan depo lokomotif letake ora adoh seka Setatsiyun Purwakerta.

Sing dadi ciri khas seka Daop iki yaiku diputerake lagu sing judule Di Tepinya Sungai Serayu ning sejumlah setatsiyun saben sepur rawuh lan budhal.

Deleng uga[besut | besut sumber]

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]