Menyang kontèn

Setatsiyun Pegaden Anyar

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Stasiun Pegaden Anyar

  • Singkatan: PGB
  • Nomor: 0908
Setatsiyun Pegaden Anyar, 2010
Letak
PropinsiJawa Kulon
KabupatènSubang
KecamatanPagaden
KelurahanKamarung
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi III Cirebon
Kelas setasiunI[1]
PunggelanPGB
Nomer setasiun0908
Dhuwuring stasiun+27 m
Kilometerkm 124+264 lintas JakartaJatinegaraCikampekCirebon PrujakanPrupukPurwokertoKroya
LayananArgo Cheribon (mung sepur 19F arah Jakarta), Gaya Baru Malam Selatan (arah Surabaya), Bangunkarta, Dharmawangsa, Kutojaya Lor, Menoreh (arah Jakarta), Matarmaja, Tawang Jaya (arah Semarang), lan Tegal Ekspres
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung dan pengubahan jadwal keberangkatan di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur6 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron4 (siji peron sisi lan telu peron pulo sing pada-pada rada dhuwur)
30px Fasilitas parkir:
Ya
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Pegaden Baru (PGB) ya iku setatsiyun sepur kelas I dumunung ing Kamarung, Pagaden, Subang. Setatsiyun sing ana ing kadhuwuran +27 m iki klebu ing Daerah Operasi III Cirebon sarta marupakan setatsiyun utama lan siji-sijine setatsiyun sepur ing Kabupaten Subang sing nglayani munggah mudhunke panumpang. Sebagian lakuning sepur ekonomi mandheg ing setatsiyun iki kanggo menaikturunkan panumpang ing wilayah Subang bagian wetan.

Dhisike, setatsiyun iki nduwe patang jalur sepur karo jalur 2 marupakan sepur lurus lan jalur 4 marupakan sepur belok minuju gudang sing terletak ing sebelah lor setatsiyun. Dengan selesaine pembangunan jalur ganda segmen Cikampek-Haurgeulis, ditandai dengan peresmian oleh Megawati Soekarnoputri per 4 Desember 2003,[2] tata letak jalur sepur ing setatsiyun iki diubah sehingga jalur 2 didadikake sebagai sepur lurus arah Cirebon mawon, sedangken jalur 3 didadikake sebagai sepur lurus arah Cikampek. Jalur 4 lan 5 didadikake sepur belok anyar sarta ditambahkan siji sepur badug sing terletak ing njero gudang kasebut.

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. "Presiden Meresmikan Jalur Ganda KA Cikampek". liputan6.com (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-10-22.