Sepur Gumarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Gambar:Gumarang.jpg
Sepur Gumarang kang anjlog ing tanggal 12 Agustus 2007. Kacilakan amarga ana rèl sepur kang digraji/sabotase

Sepur Gumarang iku jeneng sepur kang dioperasèkaké déning parusahan PT Kereta Api ing Pulo Jawa kanthi jurusan Jakarta-Surabaya liwat jalur lor. Sadurungé, sepur iki ajeneng Jayabaya Utara wujud sepur kelas bisnis.

Sepur Gumarang wiwit operasi tanggal 20 Mèi 2001 nglayani koridor Jakarta-Surabaya. Let 725 km kurang luwih ditempuh ing dalem 12 jam. Sepur Gumarang nlusuri pasisir lor Jawa lan mandheg ing Stasiun Cirebon, Tegal, Pekalongan, Semarang Tawang, Cepu lan Bojanegara. Kapasitas Sepur Gumarang bisa ngangkud 488 penumpang kanthi rangkéan dumadi saka 2 kelas èksekutif lan 8 kereta kelas bisnis.

Jeneng Gumarang asalé saka tembung banthèng (sapi alas) kang digambaraké minangka satwa kang gagah.

Pranala njaba[besut | besut sumber]