Sepur Gumarang

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Gumarang yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan bisnis sing dioperasiake PT. Kereta Api Indonesia (Persero) dinggo nglayani lintas Setatsiyun Surabaya Pasarturi-Pasar Senen.

Sepur Gumarang
Barkas:Kereta api Gumarang.jpg
Informasi umum
Jenis sepurSepur Campuran
Sepur Èksekutif & Bisnis
Sepur jarak tebih
StatusBeroperasi
LokalDhaèrah Operasi 8 Surabaya
PamilikPT. Kereta api Indonesia
Panumpang sabendina3.325 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananSurabaya Pasarturi-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan725 km
Waktu parjalanan11 jam
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur127-128
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Bisnis
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 64 kursi disusun 2-2 (bisnis)
    arah kursi saged diatur
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
BagasiWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA127-128
Peta rute
Cithakan:SBI-SMT-GMR

Sepur sing ngawa lima sepur eksekutif lan sanga sepur bisnis ning sak rangkaian mandeg ning Setatsiyun Bekasi (gur KA 127, arah Jakarta), Jatibarang, Cirebon, Tegal, Pemalang, Pekalongan, Semarang Tawang, Ngrombo, Cepu, Bojonegoro, Babat, Lamongan, dan Surabaya Pasarturi

Jeneng Gumarang asalé saka tembung banthèng (sapi alas) kang digambaraké minangka satwa kang gagah.

Data teknis[besut | besut sumber]

Lintas pelayanan Surabaya PasarturiPasar Senen pp.
Lokomotif CC206
Susunan rangkaian sepur
Sepur nomer 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Sepur dhahar (M1) 1 2 3 4 5 Sepur pembangkit (P)
Keterangan Sepur penumpang kelas bisnis (K2) Sepur penumpang kelas eksekutif (K1)
Catetan :
  • Susunan rangkaian sepur isoh mowah sakwektu-wektu.

Tarif[besut | besut sumber]

Sepur niki taripe antara Rp300.000,00 - Rp600.000,00 (bisnis) lan Rp375.000-Rp700.000,00 (eksekutif) tergantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dino-dino tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Pranala njaba[besut | besut sumber]