Sepur Lodaya

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Sepur Lodaya
Image Kereta api Lodaya.jpg
Sepur Lodaya ajeng dugi ning Setatsiyun Sala Balapan
Informasi umum
Jenis sepurSepur jarak antarkutha
StatusBeroperasi
LokalDaerah Operasi VI Yogyakarta (reguler)
PandahuluFajar Pajajaran
Senja Mataram
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Perjalanan
Relasi parjalananSala Balapan-Bandung, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan448 km
Waktu parjalanan8 jam 56 menit ngasi 9 jam 10 menit
Frekuensi perjalanan harianLoro parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur161-164
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasEksekutif lan Ekonomi Premium (reguler)
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. Akehe 40 kursi madep ngarep lan 40 kursi madep mburi (ekonomi premium)
    kursi saged direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 206
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional60 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA161-164 (reguler)
Peta rute
Cithakan:SGU-KYA-BD

Sepur Lodaya iku layanan sepur panumpang kelas èksekutif lan ékonomi prémium (reguler) sing dioperasèkaké PT. Kereta Api Indonesia (Persero), kanggo nggayutaké Sala Balapan-Bandung lan kosok balèné. Sepur iki nawarake rong lelungan (esuk lan wengi) perjalanan mangkat-mulih.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute Sala BalapanBandung pp.
Lokomotif CC 206
Tata rangkening sepur Sepur reguler

1 sepur pambangkit (P 2018 SLO) + 4 sepur kelas eksekutif (K1 2018 SLO) + 1 sepur dhahar (M1 2018 SLO) + 4 sepur kelas ekonomi premium (K3 2018 SLO)

Catetan  : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah

Jumlah lungguhan 520 lungguhan (reguler)

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur Lodaya per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur reguler jadwal wengi
KA 157 Lodaya
(Sala Balapan–Bandung)
KA 158 Lodaya
(Bandung–Sala Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sala Balapan - 19.00 Bandung - 19.10
Klaten 19.24 19.27 Kiaracondong 19.20 19.22
Yogyakarta 19.50 19.54 Cipeundeuy 20.56 21.06
Wates 20.19 20.21 Tasikmalaya 21.51 21.54
Kuthaarja 20.49 20.52 Ciamis 22.15 22.17
Kebumen 21.14 21.16 Banjar 22.40 22.45
Gombong 21.33 21.35 Sidareja 23.13 23.15
Kroya 21.58 22.01 Maos 23.52 23.55
Maos 22.12 22.16 Kroya 00.09 00.16
Jeruklegi 22.30 22.36 Gombong 00.41 00.43
Sidareja 23.01 23.17 Kebumen 01.02 01.05
Banjar 23.47 23.52 Kutowinangun 01.15 01.17
Ciamis 00.17 00.19 Kuthaarja 01.33 01.39
Tasikmalaya 00.44 00.51 Wates 02.05 02.07
Cipeundeuy 01.40 01.50 Yogyakarta 02.32 02.37
Kiaracondong 03.24 03.27 Klaten 03.01 03.03
Bandung 03.37 - Sala Balapan 03.28 -
Sepur fakultatif jadwal esuk
KA 159F Lodaya
(Sala Balapan – Bandung)
KA 160F Lodaya
(Bandung – Sala Balapan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Sala Balapan - 07.20 Bandung - 07.05
Klaten 07.44 07.46 Kiaracondong 07.15 07.20
Yogyakarta 08.10 08.15 Cipeundeuy 08.54 09.04
Wates 08.41 08.43 Tasikmalaya 09.49 09.52
Kuthaarja 09.10 09.13 Ciamis 10.13 10.15
Kutowinangun 09.30 09.32 Banjar 10.38 10.43
Kebumen 09.42 09.44 Sidareja 11.10 11.12
Gombong 10.03 10.05 Maos 11.46 11.52
Kroya 10.28 10.36 Kroya 12.04 12.07
Maos 10.50 10.54 Gombong 12.31 12.33
Kawunganten 11.18 11.27 Kebumen 12.51 12.53
Sidareja 11.43 11.45 Kuthaarja 13.16 13.19
Cipari 11.53 11.59 Wates 13.47 13.49
Banjar 12.23 12.28 Yogyakarta 14.14 14.19
Ciamis 12.53 12.55 Klaten 14.43 14.45
Tasikmalaya 13.20 13.23 Sala Balapan 15.09 -
Cipeundeuy 14.12 14.22
Kiaracondong 15.57 16.00
Bandung 16.10 -