Setatsiyun Wates

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Wates

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun WT.png
  • Singkatan: WT
  • Nomor: 3008
Stasiun Wates 2020.jpg
Tampak ngarep Setatsiyun Wates, 2020
Letak
Dhaérah IstiméwaYogyakarta
KabupatènKulon Progo
KapanewonWates
KelurahanWates
AlamatJalan Sepur
Koordinat7°51′34″S 110°09′28″E / 7.859444°S 110.1578933°E / -7.859444; 110.1578933Koordhinat: 7°51′34″S 110°09′28″E / 7.859444°S 110.1578933°E / -7.859444; 110.1578933
Sujarah
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunI[1]
PunggelanWT
Nomer setasiun3008
Dhuwuring stasiun+18 m
Kilometerkm 514+488 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananSingasari, Gaya Baru Malam Selatan, Bogowonto, Gajahwong, Fajar/Senja Utama YK, Lodaya, Joglosemarkerto, Logawa, Jaka Tingkir, Kahuripan, Pasundan (reguler & tambahan), Bengawan, Progo, KA Bandara YIA, lan Prambanan Ekspres (Prameks)
LoketSistem tiket daring; melayani pemesanan langsung dan pengubahan/pembatalan keberangkatan di loket. Tersedia fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass khusus keberangkatan KA jarak jauh/menengah.
Operasi
Cithakan:Adjacent stations
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 1 lan 2: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada rada dhuwur, nanging ora ana peron ing watara jalur 1 karo jalur 2)
Jinis pasinyalanElektrik tipe Westinghouse Rail Systems' Train Radio and Advanced Control (Westrace)[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun

Setatsiyun Wates (WT) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ing Wates, Wates, Kulon Progo; klebu ning njero Daerah Operasi VI Yogyakarta. Setatsiyun sing ana ning kadhuwuran +18 meter iki mrupakan siji-sijine setatsiyun sepur sing nglayani munggah mudhun panumpang ing Kabupaten Kulon Progo. Letak setatsiyun iki sangat strategis amarga cedhak karo Alun-alun Wates.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]
Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Jaka Tingkir, menyang Jakarta liwat Purwokerto-Cirebon lan menyang Sala

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Sepur bandara[besut | besut sumber]

Sepur Bandara YIA, menyang Wojo-Kebumen lan menyang Yogyakarta

Komuter[besut | besut sumber]

Prambanan Ekspres (Prameks), menyang Kuthaarja lan menyang Yogyakarta

Papasan lan persusulan[besut | besut sumber]

Sepur Bandara YIA menyang Wojo (Sepur 525F) disusul Sepur Senja Utama Sala menyang Jakarta (Sepur 133) sing nglintas langsung

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.