Sepur Gajahwong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Gajahwong (Hanacaraka: ꦒꦗꦃ​ꦮꦺꦴꦁ, Gajahwong) yaiku layanan sepur penumpang kelas eksekutif lan ekonomi plus sing dioperasikake oleh PT. Kereta Api Indonesia (Persero), nglayani lintas LempuyanganPasar Senen lan sewalike. Wektu kamangkatan sepur niki berlawanan karo Sepur Bogowonto.

Sepur Gajahwong
Informasi umum
Jenis sepurSepur Campuran
Sepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.440 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananLempuyangan-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan512 km
Waktu parjalananrata-rata 8-9 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur139-140
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan Ekonomi Plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. (ekonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA139-140
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Jeneng "Gajahwong" pertama kali diresmiake ndek 24 Agustus 2011, lan minangka sepur ekonomi keloro sing digawe PT. INKA dilengkapi karo AC sakwise Sepur Bogowonto. Jeneng "Gajahwong" dijupuk seka jeneng salah sawijineng kali ning Yogyakarta, Kali Gajahwong, sing ngalir ning wetan Yogyakarta.

Data teknis[besut | besut sumber]

Lintas pelayanan LempuyanganPasar Senen pp.
Lokomotif CC 201, CC 203
Susunan rangkaian sepur 2 sepur kelas eksekutif (K1 YK) + 1 sepur dhahar (M1 YK) + 7 sepur kelas ekonomi plus (K3 YK) + 1 sepur pembangkit (P YK)

Catetan : Susunan rangkaian sepur niki isoh mowah sakwektu-wektu.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp135.000,00–Rp270.000,00 kanggo kelas ekonomi plus lan Rp240.000,00–Rp350.000,00 kanggo kelas eksekutif tergantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal lelampahan[besut | besut sumber]

Ing ngisor niki jadwal Sepur Gajahwong per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

KA 139 Gajahwong
(Lempuyangan–Pasar Senen)
KA 140 Gajahwong
(Pasar Senen–Lempuyangan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Lempuyangan - 17.40 Pasar Senen - 08.05
Yogyakarta 17.44 17.48 Jatibarang 10.27 10.29
Wates 18.13 18.15 Cirebon 10.59 11.06
Kuthaarja 18.42 18.45 Purwakerta 13.00 13.07
Kebumen 19.08 19.10 Kroya 13.42 13.49
Gombong 19.29 19.31 Gombong 14.13 14.15
Kroya 19.55 20.00 Kebumen 14.32 14.34
Purwakerta 20.25 20.32 Kuthaarja 14.57 15.00
Bumiayu 21.16 21.18 Wates 15.27 15.29
Ciledug 22.07 22.09 Yogyakarta 15.53 15.56
Cirebon 22.35 22.51 Lempuyangan 16.00 -
Bekasi 01.23 01.25
Jatinegara 01.42 01.44
Pasar Senen 01.55 -