Sepur Bogowonto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Sepur Bogowonto minangka layanan sepur kelas penumpang eksekutif lan ekonomi plus sing dilakokno dening PT. Kereta Api Indonesia (Persero) kanggo ngladeni Jalur Pasar Senen-Lempuyangan lan kosok balene. Lelampahan sepur niki nek menyang Jakarta pas wayah siyang, sedangkan lelampahan menyang Yogyakarta pas wayah wengi-kewalikane kaleh lelampahan sepur Gajahwong.

Sepur Bogowonto
Informasi umum
Jenis sepurSepur antarkutha
StatusBeroperasi
PamilikPT. Kereta Api Indonesia
Panumpang sabendina1.440 panumpang (rata-rata)
Perjalanan
Relasi parjalananLempuyangan-Pasar Senen, pp.
Jumlah pamberhentianDeleng ing ngisor
Jarak parjalanan570 km
Waktu parjalananrata-rata 8-9 jam
Frekuensi perjalanan harianSiji parjalanan mangkat mulih sabendina
Nomor sepur137F-138F
Jenis relRel abot
Pelayanan
KelasÈksekutif lan ekonomi plus
Susunan tampat duduk
  • 50 kursi disusun 2-2 (èksekutif)
    kursi saged direbahaké lan diputer
  • 80 kursi disusun 2-2. (ekonomi plus)
    kursi saling adep-adepan lan ora bisa direbahake
Fasilitas sepur dhaharWonten
Jenis kaca jendhelaKaca panorama dupléks, lapisan laminasi isolator panas
Fasilitas hiburanWonten (dinggo kelas eksekutif)
Liya - liyaLampu maca, toilet, alat pamadam geni ringan, rem dharurat, AC, pangredam swara
Teknis sarana dan prasarana
LokomotifCC 201, CC 203
Lebar sepur1.067 mm
Kacepatan operasional70 teka 100 km/jam
Pamilik prasaranaDitjen KA, Kemenhub
Nomor KA137F-138F
Peta rute
Cithakan:SLO-PWT-JAKK

Jeneng "Bogowonto" dijupuk seka jeneng salah sawijineng kali ning Jawa Tengah, Kali Bogowonto, sing nlgiwati wilayah Wanasaba, Magelang, lan Purwareja.

Sejarah[besut | besut sumber]

Sepur Bogowonto beroperasi pertama kali ning lintas KuthaarjaPasar Senen ndek 3 September 2010. Sepur niki yaiku sepur sing nduwe rangkaian sepur kelas ekonomi pertama sing digawe ning PT. INKA lan dilengkapi karo AC.

Sawise dilakokake penyederhanaan rangkaian sepur lan pengaturan wektu lelampahan, wektu kamangkatan sepur Bogowonto diubah dadi siyang sarta lintas pelayananne didawakake ngasi Setatsiyun Lempuyangan mulai 1 Maret 2012.

Data teknis[besut | besut sumber]

Rute LempuyanganPasar Senen mangkat-mulih.
Lokomotif CC 201, CC 203
Tata rangkening sepur 2 sepur eksekutif (K1 YK) + 1 sepur dahar (M1 YK) + 7 sepur ekonomi plus (K3 YK) + 1 sepur pambangkit (P YK)

Catetan : Tata rangkening sepur bisa mowah sewayah-wayah.

Tarif[besut | besut sumber]

Tarif sepur niki ning kisaran antara Rp135.000,00–Rp320.000,00 kanggo kelas ekonomi plus lan Rp300.000,00–Rp400.000,00 kanggo kelas eksekutif tergantung jarak sing ditempuh, subkelas/posisi lungguhan ning njero rangkaian sepur, sarta dina-dina tertentu misal akhir minggu lan prei nasional.

Jadwal laku[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal lakuning Sepur Bogowonto per 10 Februari 2021 (Gapeka 2021).

Sepur 137A Bogowonto
(Lempuyangan–Pasar Senen)
Sepur 138A Bogowonto
(Pasar Senen–Lempuyangan)
Setatsiyun Teka Mangkat Setatsiyun Teka Mangkat
Lempuyangan - 09.50 Pasar Senen - 22.00
Yogyakarta 09.54 09.58 Cirebon Prujakan 01.02 01.09
Wates 10.23 10.25 Ciledug 01.33 01.35
Jenar 10.43 10.45 Prupuk 02.07 02.09
Kutoarjo 10.59 11.04 Purwokerto 03.10 03.18
Kebumen 11.27 11.30 Kroya 03.44 03.47
Gombong 11.48 11.51 Gombong 04.11 04.13
Kroya 12.15 12.20 Kebumen 04.30 04.32
Purwokerto 12.45 12.55 Kutoarjo 04.55 04.58
Prupuk 13.58 14.00 Jenar 05.11 05.13
Ciledug 14.32 14.34 Wates 05.30 05.33
Cirebon Prujakan 14.59 15.12 Yogyakarta 05.59 06.04
Haurgeulis 16.17 16.19 Lempuyangan 06.09 -
Jatinegara 17.59 18.01
Pasar Senen 18.12 -