Kali Bogowonto

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Kali Bogowonto iku lepen kang dumunung ing babagan Provinsi Jawa Tengah kang muarané ana ing Samudera Hindia. Kali iki asalé saka dhataran dhuwur ing laladan Kedu lan minangka salah siji saka loro kali gedhé ing Jawa Tengah, saliyané Kali Serayu.

Kali Bogowonto dadi tapel wates alam pérangan kulon saka Daerah Istimewa Yogyakarta karo wewengkon Bagelèn, (saiki Kabupatèn Purworejo)[1] Pérangan hilir laladan ilèn kali iki uga kerep banjir ing mangsa udan.

Uga delengen[besut | besut sumber]

Cathetan suku[besut | besut sumber]

Pranala njaba[besut | besut sumber]