Setatsiyun Gombong

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan
Stasiun Gombong

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun GB.png
  • Singkatan: GB
  • Nomor: 2024
Emplasemen GB 2020.jpg
Emplasemen Setatsiyun Gombong, 2020
Letak
PropinsiJawa Tengah
KabupatènKebumen
KecamatanGombong
KelurahanWonokriyo
AlamatDalan Stasiun Gombong
Koordinat7°36′39″S 109°30′28″E / 7.610921°S 109.507768°E / -7.610921; 109.507768Koordhinat: 7°36′39″S 109°30′28″E / 7.610921°S 109.507768°E / -7.610921; 109.507768
Sujarah
Bukak21 Juli 1887
Liyan-liyan
OpratorPT. Kereta Api Indonesia
Daerah Operasi V Purwakerta
Kelas setasiunI[1]
PunggelanGB
Nomer setasiun2024
Dhuwuring stasiun+18 m
Kilometerkm 431+265 lintas Bogor-Bandung-Banjar-Kutoarjo-Yogyakarta
LayananGajayana Tambahan, Singasari, Gaya Baru Malam Selatan, Ranggajati, Wijayakusuma, Malabar, Bangunkarta (arah Jakarta), Mutiara Selatan, Mataram (arah Jakarta), Bogowonto, Gajahwong, Senja/Fajar Utama YK, Sawunggalih, Lodaya, Joglosemarkerto, Logawa, Jayakarta (arah Jakarta), Jaka Tingkir, Kutojaya Utara, Kahuripan (arah Blitar), Pasundan (reguler & tambahan, kajaba reguler arah Bandung), Bengawan, Progo, Kutojaya Selatan, sarta Parcel ONS Tengah lan Kidul
LoketSistem tiket daring, melayani pemesanan langsung di loket. Terdapat fasilitas ala bandara berupa check-in mandiri untuk pencetakan boarding pass.
Fasilitas
Kathahing jalur5 (jalur 2 lan 3: sepur lurus)
Kathahing peron3 (siji peron sisi lan loro peron pulo sing pada-pada dhuwut; ora ana peron pulo ing watara jalur 2 lan 3 sarta jalur 4 lan 5)
Jinis pasinyalan
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Setatsiyun Gombong (GB) yaiku setatsiyun sepur kelas I sing terletak ning Wonokriyo, Gombong, Kebumen. Setatsiyun sing terletak ing kadhuwuran +18 meter iki klebu ing Daerah Operasi V Purwakerta.

Berdasarkan kisah sejarah Gombong, Belanda pernah mbangun Benteng Van der Wijck sebagai basis kekuatan militer Belanda, sarta mbangun setatsiyun sing kelak dikenal dadi Setatsiyun Gombong. Okupansi panumpang ing setatsiyun iki cukup apik sarta menjadi andalan masyarakat seka Kecamatan Gombong, Sempor, Rowokele, Buayan, Kuwarasan, lan Puring sing pengen numpak sepur. Setatsiyun iki juga selalu ramai amarga akeh disinggahi sepur karo menyang Bandung, Surabaya, lan Jakarta.[3]

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Panumpang[besut | besut sumber]

Kelas eksekutif[besut | besut sumber]

Gajayana Tambahan, menyang Jakarta lan menyang Malang

Kelas campuran[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Jaka Tingkir, menyang Jakarta lan menyang Solo

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

Barang[besut | besut sumber]

Parcel ONS (over-night service), menyang:

Papasan lan persusulan[besut | besut sumber]

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Susanti, D.M. (Januari 2008). Kajian atas Pengelolaan Pengetahuan dalam Pengoperasian Teknologi Persinyalan Kereta Api (Studi Kasus Daop 2 Bandung) (S2). Program Magister Studi Pembangunan, Sekolah Arsitektur, Pengembangan, dan Perencanaan Kebijakan, Institut Teknologi Bandung.
  3. Prasetya, S. (2014). "Gombong (GB): Lebih Terkenal dibanding Kebumen". Majalah KA. 96: 18.