Setatsiyun Lempuyangan

Saka Wikipédia Jawa, bauwarna mardika basa Jawa
Menyang navigasi Menyang panggolèkan

Koordhinat: 7°47′25″S 110°22′32″E / 7.790198900000001°S 110.3754443°E / -7.790198900000001; 110.3754443

Setatsiyun Lempuyangan

Setatsiyun Lempuyangan (LPN), iku setatsiyun sepur sing dumunung ing Kutha Ngayogyakarta, leté watara 1 km ing sisih wétan setatsiyun utama ing kutha iki, yaiku Setatsiyun Yogyakarta (Setatsiyun Tugu). Setatsiyun sing diadegaké tanggal 2 Maret 1872 iki nglayani kabèh sepur ékonomi sing ngliwati Yogyakarta. Setatsiyun Lempuyangan kanthi ril sing mujur saka kulon mangétan minangka tapel wates antara Kacamatan Gondokusuman ing sisih lor lan Danurejan ing sisih kidul. Ing sacedhaké setatsiyun iki dumunung Balai Yasa Pengok, yaiku dipo utawa bèngkèl sepur sing gedhé dhéwé ing Pulo Jawa.


Stasiun Lempuyangan

LiveryPapanStasiun 2020.svg

PapanNamaStasiun LPN.png
  • Singkatan: LPN
  • Nomor: 3030
Letak
PropinsiDaerah Istimewa Yogyakarta
KuthaYogyakarta
KemantrenDanurejan
KelurahanBausasran
AlamatDl. Lempuyangan
Kodhe pos55224
Sujarah
Bukak1872
Jeneng saderengeStasiun Djocja Lempoeyangan
Liyan-liyan
OpratorDaerah Operasi VI Yogyakarta
Kelas setasiunGedhé tipe B[1]
PunggelanLPN
Nomer setasiun3030
Dhuwuring stasiun+114 m
Kilometerkm 165+774 lintas Semarang Tawang-Brumbung-Gundih-Sala Balapan-Yogyakarta
LayananSingasari, Gaya Baru Malam Selatan, Bogowonto, Gajahwong, Joglosemarkerto, Logawa, Jayakarta, Jaka Tingkir, Kahuripan, Pasundan, Sri Tanjung, Bengawan, Progo, KRL Commuter Line lan Parcel Kidul lan Tengah
LoketSistem tiket online, nglayani pamesanan langsung lan pangubahan/pawurungan kamangkatan ing loket. Wonten fasilitas ala bandara arupa check-in mandiri kanggé pancétakan boarding pass khusus kamangkatan sepur jarak adoh/menengah.
Fasilitas
Kathahing jalur11 (jalur 3 lan 4: sepur lurus)
Kathahing peron5 (siji peron sisi sing rada dhuwur, loro peron pulo sing dhuwur, lan loro peron pulo sing rada dhuwur; ora ana peron antara jalur 3 lan 4)
Jinis pasinyalanÈlèktrik jinis Siemens DrS60[2]
Cithakan:Infobox stasiun/fasilitas
Diagram jalur setatsiyun


Jeneng Lempuyangan asale seka jeneng kampung sing letake ning kidul setatsiyun, yaiku Kampung Tegal Lempuyangan.

Layanan sepur[besut | besut sumber]

Penumpang[besut | besut sumber]

Antarkutha[besut | besut sumber]

Kelas campuran[besut | besut sumber]
Kelas ekonomi premium[besut | besut sumber]

Jayakarta, menyang Jakarta lan menyang Surabaya

Kelas ekonomi plus[besut | besut sumber]

Jaka Tingkir, menyang Jakarta lan menyang Sala

Kelas ekonomi[besut | besut sumber]

KRL Commuter Line[besut | besut sumber]

Yogyakarta Line, menyang Yogyakarta lan menyang Sala

Barang[besut | besut sumber]

Jadwal sepur[besut | besut sumber]

Ing sor iki jadwal sepur panumpang sing mandheg ing Setatsiyun Lempuyangan per 6 Mei 2021 (revisi Gapeka 2021).

  • Sepur antarkutha reguler
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
254 Jayakarta Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi Premium 01.23 01.44
102 Singasari Blitar (BL) Eksekutif & Ekonomi Plus 02.14 02.19
258 Jaka Tingkir Sala Purwasari (PWS) Ekonomi Plus 02.24 02.29
138F Bogowonto Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 06.20 -
195/196/197F Joglosemarkerto* Tegal (TG) bersambung Sala Balapan (SLO)-Yogyakarta (YK) 06.53 06.58
288/289 Sri Tanjung Surabaya Kota (SB) bersambung Banyuwangi Ketapang (KTG) Ekonomi - 07.00
294 Progo Yogyakarta Lempuyangan (LPN) 07.10 -
284 Kahuripan Blitar (BL) 07.26 07.31
257 Jaka Tingkir Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Plus 07.54 07.59
248/249 Logawa Surabaya Gubeng (SGU) bersambung Jember (JR) Bisnis & Ekonomi 08.37 08.45
137F Bogowonto Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus - 09.50
285 Pasundan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 11.26 11.31
292 Bengawan Sala Purwasari (PWS) 15.05 15.12
293 Progo Jakarta Pasar Senen (PSE) - 15.10
140 Gajahwong Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Eksekutif & Ekonomi Plus 16.05 -
250/247 Logawa Purwakerta (PWT) Bisnis & Ekonomi 16.18 16.23
189/190/191 Joglosemarkerto* Sala Balapan (SLO) bersambung Semarang Tawang (SMT) Eksekutif & Ekonomi Plus 16.44 16.47
103 Gaya Baru Malam Selatan Jakarta Pasar Senen (PSE) 16.58 17.05
139 Gajahwong - 17.40
286 Pasundan Surabaya Gubeng (SGU) Ekonomi 18.10 18.28
195/196/197F Joglosemarkerto* Yogyakarta (YK) Eksekutif & Ekonomi Plus 18.19 18.25
198F Sala Balapan (SLO) 19.09 19.11
253 Jayakarta Jakarta Pasar Senen (PSE) Ekonomi Premium 19.19 19.26
104 Gaya Baru Malam Selatan Surabaya Gubeng (SGU) Eksekutif & Ekonomi Plus 19.31 19.37
290/287 Sri Tanjung Yogyakarta Lempuyangan (LPN) Ekonomi 19.42 -
283 Kahuripan Bandung Kiaracondong (KAC) 21.37 21.42
101 Singasari Jakarta Pasar Senen (PSE) Eksekutif & Ekonomi Plus 21.48 21.53
291 Bengawan Ekonomi 21.57 22.07

Katerangan: jeneng sepur sing ana tanda lintang (*) klebu sepur aglomerasi.

  • Sepur antarkota tambahan (beroperasi pada masa lebaran lan natal-taun anyar; kadang kala pada hari libur nasional utawa pungkasaning minggu)
No. Sepur Sepur Menyang Kelas Teka Mangkat
7037A Pasundan Tambahan Bandung Kiaracondong (KAC) Ekonomi 12.30 12.35
7038A Surabaya Gubeng (SGU) 17.21 17.28
No. Sepur Teka Mangkat No. Sepur Teka Mangkat
Menyang Yogyakarta Menyang Sala Balapan
645 06.08 06.10 646 05.19 05.20
7101 07.34 07.35 648 06.32 06.33
649 09.32 09.33 7102 07.03 07.07
651 10.04 10.06 7104 08.17 08.27
7103 11.07 11.08 652 10.05 10.07
657 13.28 13.29 7106 11.59 12.00
661 15.33 15.34 7108 14.53 14.54
7105 17.19 17.20 664 15.54 15.55
667 18.45 18.47 7110 17.35 17.36
669 20.26 20.27 670 19.14 19.16

Pratuduh rujukan[besut | besut sumber]

Setatsiyun sadurungé:
Setatsiyun Yogyakarta
Jalur Sepur Kutaarja-Purwasari Setatsiyun sabanjuré:
Setatsiyun Maguwo


  1. Buku Informasi Direktorat Jenderal Perkeretaapian 2014 (PDF). Jakarta: Direktorat Jenderal Perkeretaapian, Kementerian Perhubungan Indonesia.
  2. Sugiana, A.; Lee, Key-Seo; Lee, Kang-Soo; Hwang, Kyeong-Hwan; Kwak, Won-Kyu (2015). "Study on Interlocking System in Indonesia". Nyeondo Hangugcheoldohaghoe Chungyehagsuldaehoe Nonmunjib (Korean Society for Railway) (46).